‘YONCALI VAATLERİ RAFLARDA ÇÜRÜMESİN’

525

İktidarın 20 yıldır Yoncalı ve ile ilgili bir projesi olmadığını dile getiren Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, “Yoncalı’nın Türkiye’nin her yerinde bilinen bir termal başkent olması için neden 2023 yılını beklediniz? İnşallah bu sözler unutulmaz, daha önceki vaatler gibi raflarda çürümez” dedi

Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel’in Yoncalı ile ilgili açıklamalarına dair konuştu.

Tüm İslam Aleminin Üç Aylarının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederek sözlerine başlayan Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, “3 gün önce İsveç’te büyük bir üzüntü ile takip ettiğimiz hain olayı kınadığımızı belirterek başlamak istiyorum. Türk Milleti olarak ve tüm İslam alemi olarak kutsal kitabımıza olan bağlılığımızın ve mukaddes saydığımız değerlere el uzatmanın cezasının tüm dünya bir kez daha anlatılması ve gerekli girişimlerin yapılması en büyük isteğimizdir. Bu bağlamda bu eylemi yapan, yaptıran kişileri ve bu eylemin olmasına göz yuman İsveç Devletini kınıyorum.” Dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’in Yoncalı hakkındaki açıklamalarına değinen Serdar Seven,  seçim kazanmak adına tıpkı hızlı tren gibi hayal satıldığını belirtti.

‘İLİMİZE FAYDA SAĞLAYACAK

GİRİŞİMİN YANINDA OLURUZ’

İktidarın 20 yıldır Kütahya’nın Yoncalı ve benzeri termal alanları ile ilgili bir projeniz olmadığını dile getiren Seven, “Bu zamana kadar aklınız neredeydi. Daha önce yatırım kapsamına alınan ya da desteklenen projeler alanında olan bu bölgeler neden bu kapsamların dışına çıkartıldı. Özellikle Yoncalı’da bireysel girişimciler dışında devlet eliyle kaç işletme yapıldı ya da yapılmasına yardımcı olundu. Yoncalı’nın Türkiye’nin her yerinde bilinen bir termal başkent olması için neden 2023 yılını beklediniz? Bu yıla kadar boşa geçen yılların hesabını nasıl vereceksiniz ya da bunu nasıl açıklayacaksınız. Bizler Kütahya’nın kalkınması için termal ve turistik alanlarımızın bir önce ayağa kaldırılması gerektiğini söylerken biz sadece her hangi bir açıklama olsun diye dile getirmemiştik. Komşu ilimiz Afyonkarahisar’ın bu kalkınmayı nasıl yaptığını ve bu kalkınmadan sonra kaç vatandaşımızın ekmek sahibi olduğunu ısrarla dile getirmiştik” ifadelerini kullandı. Seven, her ne kadar zamansız ve mantık dışı bir açıklama olsa da her zaman için ilin gelişimine fayda sağlayacak girişimin yanında olacaklarını vurguladı.

‘CİDDİ ZAMAN KAYBETTİK’

Sadece Yoncalı değil, Ilıca’nın da yol kenarında olan bir termal yerleşim yeri olmasına rağmen tam anlamıyla ekonomiye dahil edilemediğine dikkat çeken Seven, şu ifadeleri kullandı: “Sadece termal anlamda değil, turistik anlamda da bir çok konuda geç kalmış durumdayız. Çavdarhisar İlçemiz senelerdir yatırıma muhtaç bir şekilde bekliyordu. Sayın Valimizin bire bir girişimleri ve konu hakkında ısrarcı olması neticesinde şu anda Çavdarhisar’da birçok tarihi eser gün yüzüne çıkıyor ve dünya genelinde ilçemizin adını duyuyoruz. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisine sahip olmamıza rağmen ancak 2022 yılında harekete geçiyoruz. Şimdiye kadar burada çalışmaların bitmesi ve Anadolu’nun en önemli turistik alanlarından biri olması gerekirken bizler daha yeni yeni atılımlara başlıyoruz. Her ne kadar ciddi zaman kaybetsek te en azından bu gibi önemli yerler hakkında sayın vekilimizin ağzından Kütahya’mızın geleceği ile ilgili olarak güzel şeyler duyduğumuz için sevinçliyiz. Ancak Sultan Veled’in Kütahya’mız için “Cennet ya buradadır ya da buranın altında” sözüne dahi sahip çıkamayanların Yoncalı’nın Termal Kent sözlerine nasıl sahip çıkacaklarına inanmak gerçekten zor İnşallah bu sözler unutulmaz, daha önceki vaatler gibi raflarda çürümez. Tüm konularda olduğu gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağımızı sevgili vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *