KÜTAHYA’DA YAŞAYAN VATANDAŞA VALİ IŞIN’DAN UYARI: ‘DEPREM RİSKİNİN FARKINDA OLUN’

288

AFAD’ı ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, DPÜ yerleşkesinde oluşturulan 4 bin konteyner kapasiteli rezerv alan hakkında bilgi aldı. İkinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer alan Kütahya’da yaşayan herkesin deprem riskinin farkında olması gerektiğine dikkat çeken Işın, yapı dayanıklılığının önemine vurgu yaptı

AFAD’IN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kütahya Valisi Musa Işın, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret ederek, AFAD İl Müdürü Nurettin Havutçu’dan mevcut durum, araç parkı, müdahale çalışmaları, Kütahya Afet Müdahale Planı, planlama ve risk azaltma çalışmaları, iyileştirme çalışmaları, eğitim ve tatbikat çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

AFAD ziyaretinde öncelikli gündem maddesi deprem olan Vali Işın, deprem riski ve acil durum yönetimi konularında bugüne dek yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin önemine dikkat çeken Vali Işın, afetlere karşı farkındalığın ve hazırlıkların artırılması için bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürüleceğini vurguladı.

‘KÜTAHYA DEPREM RİSKİ ALTINDA’

İkinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer alan Kütahya’da yaşayan herkesin deprem riskinin farkında olması gerektiğini belirten Işın, altyapıların güçlendirilmesi, deprem önlemlerinin alınması, acil durum planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Deprem riskinin yanı sıra bölgedeki yapıların dayanıklılığının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Işın, mevcut yapıların deprem riskine karşı düzenli olarak denetlenmesi ve gerekli güçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydetti.

KONTEYNER REZERV ALANI İNCELEDİ

Kütahya Acil Müdahale Planı kapsamında çadırkent, konteynerkent ve kalıcı konutlar için belirlenen rezerv alanları hakkında da değerlendirmeler yapılan ziyarette, Dumlupınar Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan 4 bin konteyner kapasiteli rezerv alanı ile ilgili süreç hakkında da bilgi verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *