3. AİZANOİ KISA FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI PROGRAM BELLİ OLDU

275

Beyaz perdenin kalbi antik dünyanın eşsiz kalbi Aizanoi’de üçüncü kez atacak. 14-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalin programı ise belli oldu. Söyleşiler, film gösterimleri ile dolu dolu geçecek festival 16 Eylül Cumartesi günü ise Aizanoi Antik Kentte “AhmetBaran Orkestrası” konseri ile sona erecek

SİNEMA PERDESİ ANTİK ÇAĞDA KURULACAK

Sinema perdesinin antik çağın izleri üzerine kurulduğu 3. Aizanoi Kısa Film Festivali 14-15-16 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kütahya Valiliği himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen Kütahya’nın ilk film festivali olan Aizanoi Kısa Film Festivali bu yıl 3. Kez Kütahyalılarla buluşmaya hazırlanıyor.

3.Aizanoi Kısa Film Festivali Çevre Bilinci ve İklim Krizi temasıyla düzenlenecek,tema özelinde başvuruda bulunulan yapımlar arasından jüri tarafından belirlenecek filme’ Tema Özel Ödülü’ verilecektir. Konusu serbest olarak başvuru yapılan filmler arasından En İyi Kurmaca, En iyi Belgesel  En İyi Animasyon Dalında 1.2 ve 3. Seçilecek. Festivale bu sene toplam Bin 784 film başvurusu yapıldı.

KÜTAHYA’DA SİNEMA DOLU ÜÇ GÜN

Geri sayımın başladığı festival programı belli oldu. 14 Eylül 2023 Perşembe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 17.30’da Açılış Konuşmaları, 18.00’de Seçkiye giren kısa film ve belgesellerin izlenmesi, 19.00’da Filmsan Vakfı Başkanı Sayın Engin Çağlar ile söyleşi, 20.00’da “Golden Horn Brass” konseri düzenlenecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 15 Eylül 2023 Cuma günü devam edecek festival programı ise şöyle: “11.00 Biket İlhan’ın “Bir Hekimin Anıları ” isimli belgeseli ve söyleşisi 14.00 Seçkiye giren kısa film ve belgesellerin izlenmesi, 15.30 “Yeşilçam ve Türk Sinemasının Dünü Bugünü ve Yarını” konulu söyleşi Katılımcılar: Kıvanç Terzioğlu, Engin Çağlar, Emel Göksu, Anta Toros, Selma Kutluğ, Binnur Şerbetçioğlu, Mehmet Güleryüz, Feza Sinar 20.00 Av. Serkan Bayram’ın “Buğday Tanesi” isimli sinema filminin izlenmesi ve söyleşisi.

AHMET BARAN ORKESTRASI KONSER VERECEK

16 Eylül 2023 Cumartesi günü ise Aizanoi Antik Kentte 17.00’da Dünya’nın ilk borsasını ziyaret edilecek. 20.00’de ise Ödül töreni töreni düzenlenecek. Festival 20.30’da başlayan “AhmetBaran Orkestrası” konseri ile sona erecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *