‘ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM’

518

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü 11 – 17 Eylül tarihleri arasında 7 adet kırsal alan ve 3 adet orman yangınına müdahale etti. Orman yangınlarına karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, her ne sebeple olursa olsun ateş yakmayın, bir duman gördüğünüzde vakit kaybetmeden Alo 112’ye bildirin” dedi.

BİR HAFTADA 10 YANGINA MÜDAHALE

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü 11 – 17 Eylül tarihleri arasında Simav Orman İşletme Müdürlüğü Kınık ve Söğüt İşletme Şefliği, Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Balıköy İşletme Şefliği, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Karakuz, Sabuncupınar ve Porsuk İşletme Şefliği, Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Altıntaş ve Aslanapa Orman İşletme Şefliği, Emet Orman İşletme Müdürlüğü Alıçlıyayla ve Çavdarhisar İşletme Şefliği sınırlarında çıkan 7 adet kırsal alan ve 3 adet orman yangınına müdahale etti.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından elektrik hatları, sigara, anız yakımı, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlara anında müdahale edildi ve yangınlar kısa sürede büyümeden söndürüldü. Yangınlarda yaklaşık olarak toplam 22.29 Ha alan zarar gördü.

‘NE SEBEPLE OLURSA OLSUN ATEŞ YAKMAYIN’

Bölge Müdürü Erdal Dingil; orman yangınlarına karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizerken, vatandaşlarımızın da kurak geçen bu günlerde daha dikkatli olmalarını ve her ne sebeple olursa olsun ateş yakmamalarını, bir duman gördükleri taktirde vakit kaybetmeden Alo 112 ‘ye ihbarda bulunmalarını istedi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarının yanı sıra anız, kırsal alan ve ev yangınlarına da müdahale ederek, yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *