TRENLER YENİDENN SEFERE BAŞLAMALI

274

Hızlı tren yolcu taşıma biletlerine ve iller arası bağlantı seferlerine yüzde 100’ün üzerinde fahiş fiyat artışları ile zam yapıldığını açıklayan CHP Kütahya İl Başkanı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz, bağlantı trenlerine ve Yüksek Hızlı Trene yapılan zamların geri alınması ve konvansiyonel bölge ekspres trenlerin sefere konulmasını talep etti

YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE FAHİŞ FİYAT ARTIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz, tren fiyatlarına yapılan zamma dair bir basın açıklamasında bulundu. Hızlı tren yolcu taşıma biletlerine ve iller arası bağlantı seferlerine yüzde 100’ün üzerinde fahiş fiyat artışları ile zam yapıldığını açıklayan Aksaz Şahbaz, Ekonomik şartların ağır olduğu bu dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının kuruluş amacı kamu hizmeti olduğunu hatırlattı.  

Aksaz Şahbaz, ucuz maliyetle yolcu taşıyan ve halkın yararına olan konvansiyonel bölge trenleri Meram Ekspresi, İç Anadolu Mavi Treni, 9 Eylül Ekspresi, Karesi Ekspresi ve Toros Ekspresi gibi bütün bölgesel trenlerin on yılı aşkın süre önce demiryollarına bakım yapılacağı gerekçesiyle seferlerden kaldırıldığını belirtti.

‘İŞLEMLER TAMAMLANMIŞ’

Bir hafta önce Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında Kütahya Valisi Musa Işın, İl Milletvekilleri ve daire müdürlerinin katılımıyla yapılan ulaşım çalıştayında bu durum gündeme getirdiklerini vurgulayan Aksaz Şahbaz, “İktidar partisi milletvekilleri tarafından demir yollarımızdaki alt yapı ve üst yapı eksikliğinden dolayı bölgesel konvansiyonel tren seferlerinin konulmadığı söylenmiştir.  Bizler de yaptığımız araştırmalar neticesinde bölgemizde ve diğer bölgelerde de seyrüseferlere mani olacak altyapı çalışmalarının, elektrik sinyalizasyon işlerinin tamamlandığı bilgisine ulaştık. Verilen bilgilerin konvansiyonel ekspres trenlerimizin sefere konulmaması konusunda gerçeği yansıtmadığı bilgisine sahip olduk.” İfadelerini kullandı.  

‘DEVLETİMİZE EKONOMİK FAYDA SAĞLAR’

Bir set Express treninin tek seferde 500 yolcu taşıdığı göz önünde bulundurulursa bu kaldırılan altı adet bölgesel trenin bölge ve Türkiye ekonomisine katkılarına dikkat çeken Aksaz Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Maliyeti çok yüksek olan hızlı trenlere halkımızı yönlendirmek, otobüs firmalarına taşımacılık yaptırarak bazı kesimlere rant elde edilmek istenmektedir. Bu arada hızlı trenle karşılıklı bağlantı tren seferleri de yetersizdir ve halkımız bu anlamda da ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Bölgesel trenlerimizin çalıştırılmasının ulaşımda hem halkımız hem de devletimize ekonomik ve sosyal olarak  faydalı olacağına inancımız tamdır. Bağlantı trenlerine ve Yüksek Hızlı Trene yapılan zamların geri alınması ve konvansiyonel bölge expres trenlerimizin sefere konulması talebimizi kamuoyunun dikkatine sunarız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *