GÜRÜL GÜRÜL GÜRÜLTÜ

506

    Etraf öyle sağır dilsizken huzur kuş sesleri sükûnet içinde otururken birden bire bir gümbürtü curcunası içine dalıyoruz ve kafamızın içinde patlayan bu seslerle sakinlik imha oluyor. Tam uykuya dalacaksın, tam ders çalışmaya odaklanacaksın yada hastalık nöbetin biraz durulmuş istirahat edecekken ne idüğü belirsiz bir gümbürtü içine düşüyorsun.

    Evet hal böyle iken birden başka hale geçip çıldırma noktasına geliyorsun.  Bunu niçin yazdım, çünkü bu hali yaşamayan yoktur. GÜRÜLTÜ KİRLİLİLİĞİNDEN bahsediyorum. Bencillik mi desem, magandalık mı desem siz ne derseniz değin ben diyorum ki bu tip insanların yol açtığı kirlilik ruh halimizi bozmakta. Bilindiği üzere etrafımızda o kadar çok gürültü kirliliği var ki tarifi tanımı yok,.

    Gece evde oturuyorsun ortalama 8 den sonra istirahat aşamasına geçmişsin yandaki, üst teki komşu dan öyle gürültüler çıkıyor ki komşu saat gece ondan tamire başlamış, matkapla duvar deliyor be kardeşim gündüzü çuvalamı soktun gece gece ne tamiri alt tan haberin yok üstten haberin yok, medeniyet bunun neresinde, insanlık neresinde, rahatsızlık vermekten zevk alıyor sanırım.

    Peki ya patlak EGZOZLA gümbür gümbür gidenler bunun neresinden zevk alıyor ki.  Ruh halimi bozuk ahlakımı bozuk anlayamadım.  Egzoz muayene istasyonları ne oluyor.Hele hele tam işyerinde konsantre çalışıyorsun birden HAVALI KORNA ya basıp adamı yerinde sıçratanlara ne demeli,  Arabanın teybini SON SES açıp dım tıst geçenler genelde 18 lik delikanlılar olur değil mi ama yok olgunlar da bu akıma kapılmış dım dııt gidiyor. Ne hasta umrunda ne istirahat eden umrunda sanki umrumda değil dünya .

     Böylesine örnekler çoğalır ama azalacağına çoğalır biz toplum olarak ve Ülkemiz olarak yer yüzüne medeniyet dağıtılırken sanırım gece uykusunda idik , medeniyet bize uzaktan geçmiş, insanın insana saygısı yok böyle tıp insanları pisikolog doktoruna yönlendireceksin. 

      İşin garibi şu. tabi bu garip insanlar için çıkarılmış bir GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ yasası var ama bizde yasa satır arasında kalmış sanırım kitapta yazıyor uygulamada yok.  Yani yasaya rağmen bu tip olaylar varsa ya yasa uygulanmıyor ya da boş ver canım halleri. Bana dokunmayan yılan misali ya yarın dokunursa işte sorun bu çözüm yasada uygulayacaksın cezayı bak bakalım nasıl bitiyor. Çevre im müdürlüğü yasadan haberin var mı varsa niye uygulamıyorsun.  Benim insanca huzur içinde yaşamaya hakkım var




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *