‘KÜTAHYA’DA İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL’

242

AK Parti’nin yerel seçimlerde Kütahya’da herhangi bir ittifaka ihtiyaç duymadığını ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Bu şehrin her şeyi AK Parti’dir. Kütahya’da herhangi bir ittifak söz konusu değil, herkes kendi adayıyla girecek.” Dedi.

‘AK PARTİ’NİN KÜTAHYA’DA İTTİFAKA İHTİYACI YOKTUR’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, basın toplantısında 2024 Yerel Seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde Kütahya’da bir ittifak adayı olmayacağını öngören Önsay, 2019’da ittifak olmadığını bütün partiler gibi AK Parti’nin de kendi adayıyla seçime girdiğini hatırlattı. Vatandaşın o gün için belirli sebeplerle kendilerine teveccüh göstermediğini belirten Önsay, “2024’de her beldede her ilçede il merkezinde kendi adaylarımızla seçime girdik. Yüzde 46 ve yüzde 71 oy aldığımız bir şehirden bahsediyoruz. Kütahya AK Partinin en yüksek oy aldığı 10. Şehir. AK Parti bu şehrin en büyük partisidir. Bu şehrin her şeyi AK Parti’dir. AK Parti’nin bu şehirde herhangi bir ittifaka ihtiyacı yok. Bahse konu ittifak üyesi partilerin aldığı oy yüzde 9. Bu zaten aklın kabul edeceği bir şey değil.” Dedi.

‘HERKES KENDİ ADAYIYLA SEÇİME GİRECEK’

Büyük şehirler açısında bu tip çalışmaların yapılabileceğini dile getiren Önsay, “Ama Kütahya açısında böyle bir durum yok, genel merkezimizin söylediği bir şey yok. Kendilerinden bunun aksini pek çok kez duydum. O yüzden Kütahya’da herhangi bir ittifak söz konusu değil, herkes kendi adayıyla girecek.” Dedi. İttifaklar aslında temelde cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili kurulduğunu hatırlatan Önsay, “Parti olmak varlık bir iddia gerektirir. Eğer bizim belediyede kendi adayımız olmayacaksa milletvekilliğinde kendi adayımız olmayacaksa parti olmanın bir anlamı yok. Böyle bir beklentiyi insanlar geçmiş seçim sonuçlarından dolayı başka bir çözümleri kalmadığı için iddia ediyor olabilir. Ama AK partinin her zaman kendi iddiası vardır.” Şeklinde konuştu.

‘NE GÖREV VERİLİRSE ONU YAPARIZ’

Önsay, Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağına dair sorulara şu şekilde cevap verdi: “Benim il başkanlığı talebim de yoktu. Öyle bir görev geldi yaptık, yarın belki başka bir görev gelir onu da yaparız. Daha önce iki kere aday adayı oldum Kütahyalılar da belediye ile ilgili ne düşündüğü biliyor. Biz dava adamıyız. AK Partinin her bireyi her göreve tabiidir. Biz bu davaya hizmet etmek istiyoruz. Teşkilatımızın her bireyi ne görev verilirse onu yapar. Mesele partimizin vereceği karardır. İlçe başkanı arkadaşlarımız bile görevden affını isteyerek ayrıldılar. Bu çok farklı lanse edilse bile AK Partide siyaset böyle bir şey, burası bir dava hareketi.”

‘17 KEZ SEÇİM ZAFERİ YAŞADIK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 7 Ekim’de “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” düzenlenecek 4.Olağanüstü Büyük Kongre öncesi, geleneksel hale gelen basın açıklamasını gerçekleştirdi. AK Parti’nin, 3 Kasım 2002’den bu yana girdiği her seçimde milletin güvenini karşılıksız bırakmayarak her alanda Türkiye’ye sayısız eser ve hizmet kazandırdığını hatırlatan Önsay, 22 yıllık siyasi tarihinde benzerine rastlanmayan badireler karşısında sandıktan başka iktidar yolu tanımayan AK Parti’nin yaklaşık çeyrek asırdır; 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 referandum ve 3 cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 17 kez milletin huzurundan zaferle ayrıldığını vurguladı.

Başarılar ve seçim zaferlerine rağmen; yenilendikçe güçlenmeyi, kan tazelemeyi bir vazife olarak bildiklerini ifade eden Önsay, değişimi dilinden düşürmeyenlerin koltuklarına nasıl sıkı sıkıya sarıldıklarına şahit olduklarını belirtti. 22 yıldır değişen ve yenilenen dinamik kadrolarla Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı olarak taçlandıracaklarını ifade eden Önsay, hep yeni hep ileri diyerek eser ve hizmet politikaları bir üst lige çıkarmayı hedeflediklerini bu hedef doğrultusunda yerel seçimlere güçlü bir kadroyla hazırlanacaklarının altını çizdi.

‘BU İNSANLAR BİZİM HİZMETİMİZİN YÜZÜ’

Kütahya’da yerel seçim hazırlıkları kapsamında iki proje yürüttüklerini ifade eden Önsay, Haydi Şimdi Sıra Sende Projesi ile kamuda çalışan işçilerimizle partimizin gönül bağlarını yenilemek ve onları motive etmeyi hedefliyoruz. Her akşam 50-60 kişilik gruplarla değişik kurumlardan arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Onların varsa kurum içi sıkıntılarını, önerilerini dinliyoruz. Kurumlarda olan biten ile ilgili daha haberdar oluyoruz.” Dedi. Projenin önemini, hizmetin yüzü olan insanlarla bir araya gelmenin önemi ile açıklayan Önsay, “Vatandaş hizmet alırken bu insanlarla karşılaşıyor. Bu insanlar bizim hizmetimizin yüzü oluyor. Hizmetin kalitesi, kamu kurumlarında memnuniyet bu insanlarla artar.” İfadelerini kullandı.

‘MAHALLEDE GEZEK VAR PROJESİNİ BAŞLATTIK’

Mahallede Gezek Var Projesini Hamidiye, Müderris, Maltepe ve Saray mahalleri ile başlattıklarını ifade eden Mustafa Önsay, “Üyelerimizi tek tek telefonla arıyoruz diyoruz ki “Akşam gezeğimiz var. Çocuğunu, eşinizi, dostunuz da bekliyoruz.” Çok yoğun katılım oluyor. Belediye seçimlerini, AK partinin yapmak istediklerini anlatıyoruz. Kütahya’nın eksiklerini sorma fırsatı biliyoruz. Biz bir şey düşünüyoruz ama halk bunu nasıl görüyor onu öğrenme fırsatımız oluyor. Projeyi 24 mahallede kasımın ortasına kadar tamamlayacağız.” Şeklinde konuştu.

ESNAF VE ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELİNECEK

Kütahya’daki engelli vatandaşları tek tek ziyaret edecekleri bir proje için de yapıyı kurduklarını açıklayan Önsay, “AK Parti engellilere tanınan haklar, yaşamlarının iyileşmesi açısından tarih yazmış bir partidir.” Dedi. Önümüzdeki haftadan itibaren esnaf grupları ile bir araya geleceklerini belirten Önsay, Kütahya’daki esnalarına geleceği, belediyeden beklentilerini soracaklarını vurguladı. Süreci iyi değerlendirerek toplumun her kesimi ile temas kuracaklarını ifade eden Önsay, projelerin teşkilat ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirdiğini Kütahya’nın neye ihtiyacı var konusunda fikir yürütme imkânı sunduğunu vurguladı.

Türkiye’nin gittiği yeri iyi görmek gerektiğini ifade eden Önsay,  “Türkiye’de bir karar alınacağı zaman o karardan etkilenecek herkesin söz sahibi olacağı bir sisteme doğru gidiliyor. Bugün Kütahya’da da bunu da sağlamak lazım. Nasip olursa AK Parti 2024’de yeniden Kütahya Belediyesini kazandığında iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Öyle bir yapı kurmamız öyle bir 5 yıl geçirmemiz lazım ki 2019 yılında yaşadığımız zaafı göstermemiz lazım. Biz yaptığımız hatalardan dersler çıkardık. Kütahya’yı çok daha iyi bir noktaya taşıyacak bir kadro ile Kütahya’ya hizmet edeceğiz.” Dedi.

‘VATANDAŞ BELEDİYEYİ GERİ ALMAMIZI İSTİYOR’

43 günde Kütahya projesi kapsamında yaptıkları 30 bin kişilik ankette iki şey dikkat çektiğini belirten Önsay, şu ifadeleri kullandı: “Biri yeni bir milletvekili kadrosu istiyoruz. İkincisi belediye geri alındı. Vatandaşın böyle bir beklentisi var. Vatandaş AK Partiye verdiği mesajın anlaşıldığını ve bunun düzeltileceğini düşünüyor.  En çok karşılaştığımız şeylerden biri, vatandaşlar kahvede söylentiler duyup buraya gelip “ittifak yapmayın.”diyor. Tabii bunlar zamanla belli olacak şeyler ama ben sonuç olarak Kütahya 2019’dan farklı bir şey olacağını düşünmüyorum. Ben Kütahya için doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *