SON MODERN BİR KAVŞAK DÜZENLEMESİNE KAVUŞACAĞIZ ‘GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAYAMAZSINIZ

186

Kütahya Belediyesinin Zafertepe Kavşağının yapımı için büyük bir fedakarlık gösterdiğini belirten Başkan Işık, “Kütahya Belediyesini oturduğu yerden eleştirenlerin utanacağı bir kavşağa ve düzenlemeye kavuşulacak. İki dakikalık beklemeyi tahammülsüzlük göstererek bu şehrin başkanına yıkmaya çalışsanız da güneşi balçıkla sıvayamazsınız.”dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında toplanan Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 9. Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin müzakere edildiği toplantıda Başkan Işık, Zafertepe Kavşağının yapımında Kütahya Belediyesinin büyük bir rol oynadığını aktardı.

2040’A KADAR HESAPLANDI

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Belediye Meclisi Toplantısında Zafertepe Kavşağının yapımı için yüklenici firmanın asfalt talebine programlarını tamamen bozarak asfalt üretim tesislerinin yıllık üretiminin yüzde 50’si ile cevap verdiklerini belirtti. Kütahya Belediyesini oturduğu yerden eleştirenlerin utanacağı bir kavşağa ve düzenlemeye kavuşulacağını ifade eden Başkan Işık, “Bu Türkiye’de sadede birkaç yerde uygulamanın olduğu en modern imalatlarından birisidir. Ve dünyanın geldiği son trendlerden belki de ilkinin uygulandığı bir imalattır.” Dedi. Başkan Işık, Kütahya’daki araç sayısına göre gerçekleştirilen simülasyon araç sayısı aynı şekilde artsa da 2040 yılına kadar kavşakta şu andaki tıkanıklığın ancak yüzde 25’ine ulaşılacağını açıkladı. 

‘BELEDİYE BU İŞİN TAM ORASINDADIR’

Belediyenin talebi üzerine ve tüm Kütahya’nın yönetim kademesinin onayı ile kavşağın bu modelde yapıldığını ifade eden Başkan Işık, “Öncesinde üst geçit projesi vardı. Üst geçit projesi uygulanmış olsaydı en az 2 yıl geçmişte yaşanan sızıyı, acıyı bu şehir yaşamak zorunda kalacaktı. Ama bu yöntemle em hızlı imalat hem modern bir sistemle kimsenin taşınmazının önünü tıkanmayacak bir şekilde işin çözümü konusunda devletimizin en yetkili birimimin kararını uyguladık. Belediye bu işin tam orasındadır. Kütahya belediyesi iradesini ortaya koydu. Bu şehir bir fedakârlıkta bulundu. Burada iki dakikalık beklemeyi tahammülsüzlük göstererek birilerine yıkma çabasında olanlara sesleniyorum ne yaparsanız yapın güneşi balçıkla sıvayamazsınız.” şeklinde konuştu

ÇEVRE YOLU GÜNDEMDE

2040 yılında yeni bir tasarlamanın da yapılabileceğini ifade eden Başkan Işık, “Bakın şimdi çevre yolu gündemden. Düne kadar çevre yolu dendiğinde herkes hayrıdır şehri öldürecek misiniz diye itiraz ediyordu Her şey vakti geldiğinde konuşmalı.” İfadelerini kullandı.

TÜM PROGRAM DEĞİŞTİRİLDİ

KAVŞAK İÇİN ÜRETİM YAPILDI

Zafertepe Kavşağının Nisan ayında Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından ihale edildiğini ve imalatına başlandığını ifade eden Başkan Işık, “Önceki aylarda yapılan görüşme sonucunda şehrimizin akıllı sinyalizasyon sistemi ve hemzemin geçit uygulamasının olduğu böyle bir kavşağa ihtiyacı üzerine hızla ihalesi yapıldı.”dedi. Alt yapı süreci belli bir noktaya geldikten sonra yüklenici firmanın Kütahya’dan asfalt talebi olduğunu belirten Işık, “Gelen talep bizim yıllık asfalt üretimimizin yüzde 50’sine tekabül ediyordu. Daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare ile yapılan görüşmeler sonrası bu denli yüksek talebi karşılayamayacaklarını bildirmesi üzerine belediyemize geldiler. Biz de değerlendirdik. Asfalt üretim tesisimizin sadece bazalt esaslı bu asfaltı üretmesi için hızla belediyemizden karar aldık. Protokoller yaptık 60 bin tonlukta talebin 32 bin tonunu teslim ettik ve şeritler açıldı. Yan yollardaki ve geçitlerdeki imalatlar da diğer kalan asfalt üretimimizle desteklenerek tamamlanacak.” İfadelerini kullandı.

‘BU ŞEHRİN EVLATLARINA YAKIŞMAZ’

Bilmeden konuşmanın ve paylaşım yapmanın bu şehrin evlatlarına yakışmadığını vurgulayan Başkan Işık, “Bu şehrin evladı oldukları yönünde de tereddütlerim var çünkü sahte hesaplardan yazarak belediye bu işi yapamadı demeye getiriyorlar. Tüm programımızı bozup kendi asfalt üretimimizin yüzde 50 ini buraya destek verecek şekilde imal ettik. ” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN EN MODERN

KAVŞAKLARINDAN BİRİ OLACAK’

Dört buçuk yıldır her türlü karalamayı yapanların sadece belediye başkanını hedef haline getirmeyi amaçladığına değinen Işık, “Başarısız gösterme adına sabahlara kadar yorum yapıyorlar. O nedenle lütfen bu şehre yapılan hiçbir hizmete karşı çıkmayalım. Bu günde kadar 54 belediye başkanı bu şehre hizmet etmiş mevcut dönemi eleştiriyoruz derken zımnen o dönemde bu yolları yapanları da eleştiriyorlar. 2 yıl olsa bile bu şehir iki alt geçit kazandı da kötü mü oldu? Bu şehre kazandırılan bu kavşak Türkiye’nin en modern kavşaklarından ve en iyi imalatlarından birisidir. Kütahya belediyesinindi desteği ile buraya gelinmiştir. Çok yakında tamamen açılacaktır.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *