‘EMEKLİLER EMEĞİN KARŞILIĞINI İSTİYOR’

371

Türkiye’de vergisini ödeyen vatandaşa hiçbir zaman ödül verilmediği gibi son düzenleme ile kayıtlı emeklilere ikramiye verilmeyeceğini ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, “Mesele yanlış anlaşıldı, emekliler sadaka değil hayatları boyunca çalıştıkları emeklerinin karşılığını istiyor.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, son dönemde büyük tartışma yarata emekli maaşlarına dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kayıtsız çalışan emekli, 1 milyon çalışan emekli olduğunu ifade eden Nurhan Sunel, “İktidar ne yapıyor dürüst devletine bağlı olan kayıtlı emeklilere ikramiye yok. Ne zaman vergisini ödeyen vatandaşa ödül verildi ki bunda olacak. Sizden başka bir şey beklenemez şaşırmadık.” Dedi.

‘BU HESAP 31 MART 2024’DE DÖNER’

Kayıtlı çalışan emeklinin zor durumda bırakıldığını dile getiren Sunel, “Yetim emekli maaşı alıyorsan Bin 250 TL dul emekli maaşı alıyorsan 2bin 500 TL. Sorsan sosyal devlet yazıklar olsun size Cumhuriyetin 100. Yılında yaptıklarınıza bakın utanın. Emekliler, dul ve  yetimlerle dalga geçmeyin. Bu millet sizin gibi iktidara hak etmiyor. Bu hesap 31 Mart 2024 de döner inşallah.” Şeklinde konuştu.

Emekliye bir defaya mahsus 5Bin TL reva görüldüğünü ifade eden Sunel, “O da Kasım’da. Hadi yine enflasyona ezilmedik, harca harca bitmez..! AK Parti meseleyi yanlış anladı, emekliler sadaka değil hayatları boyunca çalıştıkları emeklerinin karşılığını istiyor.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *