BAŞKAN IŞIK KURULUŞ YILININ DOĞRUSUNU ORTAYA ÇIKARDI: KÜTAHYA TARİHİNE 3 YIL DAHA EKLENDİ

290

Kuruluş tarihi 1871 sanılan Kütahya Belediyesini devraldığında bir ilçenin merkez belediyesinden eski tarihli göründüğünü ifade eden Başkan Işık, “Bir il belediyesi ilçe belediyesinden sonra kurulmuş olamaz diyerek; yazışmalar yaptık, arşivler incelendi. Kütahya Belediyesinin 1868 yılında kurulduğunu gördük” şeklinde konuştu.

‘İL BELEDİYESİ İLÇEDEN SONRA KURULMUŞ OLAMAZ’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kütahya Belediyesinin kuruluş tarihinin hatalı hesaplandığını açıkladı. Göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinde Kütahya Belediyesinin kuruluş tarihinin 1871 olarak geçtiğini ifade eden Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Ama bir ilçemiz bizden eski belediye olarak görünüyordu. Arkadaşlarımıza dedim ki “Bir il belediyesi ilçe belediyesinden sonra kurulmuş olamaz bundan bir yanlışlık olabilir”

KÜTAHYA BELEDİYESİ 155 YILLIK

Resmi makamlarla yazışmalar yapıldıktan ve devlet arşivleri incelendikten sonra Kütahya Belediyesinin 1868 yılında kurulduğunu gördüklerini belirten Işık, tabelaların yeni tarihle değiştirildiğini açıkladı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *