CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

412

TEMA Kütahya, Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Cumhuriyetin 100.yılına ithafen 100 fidanı Yenibosna Köyü’nde toprakla buluşturdu. TEMA Kütahya Gönüllüsü Nuriye Doğanlar, “Yaşanabilir bir dünyada daha nicelerini kutlamak temennisiyle Cumhuriyet Bayramımızın kutlu olsun.” Dedi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kütahya İl Temsilciliği, Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri ile birlikte Cumhuriyetin 100.yılına ithafen 100 fidanı toprakla buluşturdu.

‘YAŞANABİLİR BİR DÜNYADA

NİCELERİNİ KUTLAMAK TEMENNİSİYLE’

Yenibosna Köyü’nde yapılan fidan dikiminde TEMA Vakfı Kütahya İl Temsilciliği üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve idareciler hep birlikte fidan dikti. TEMA Kütahya Gönüllüsü Nuriye Doğanlar, “Tema Kütahya olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen 100 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Amacımız gelecek nesillere temiz hava, temiz su, temiz toprak bırakmaktır. Yaşanabilir bir dünyada daha nicelerini, kutlamak temennisiyle Cumhuriyet Bayramımızın kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

‘EROZYONA MÜSAİT BİR ALAN ÖZENLE SEÇİLDİ’

Fidan dikimi önce 100 fidanın toprakla buluşturulacağı bölge ise özenle seçildi. Erozyona çok müsait olduğunu belirtilen alandaki toprak ve canlı varlığı fidanlarla koruma altına alındı. Aynı bölgenin önümüzdeki dönemde üniversite öğrencileri tarafından da ağaçlandırılacağı öğrenildi.

Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin doğa sevdalısı Okul Müdürü, öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini sunan Doğanlar, öğrenciler özellikle çok girişken davrandılar hepsi pırıl pırıl gençlerdi. Cumhuriyetin 100. Yılında doğamıza iz bıraktıkları için mutlu olduk.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *