GENCİYLE YAŞLISIYLA FİLİSTİN İÇİN HAYIR ÇARŞISINDA BULUŞTULAR

312

Filistin’de yaşanan zulme sessiz kalmayarak kadınların başlattığı Hayır Çarşısı kermesine yaşlısından gencine birçok vatandaş destek verdi. Kermesten toplanan bütün gelirin Gazze’ye gönderileceğini belirten İl Müftüsü İrfan Açık “Burada yaptığımız iş bir taraf olduğumuzun, zalimin hasmı mazlumun yanında olduğumuzun ifadesidir” dedi.

Kütahya il Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi gönülleri öncülüğünde Gazze İçin Hayır Çarşısı kermesi kuruldu. Hayır Çarşısı, Kütahya Valiliği önünde dün saat 10.00’da vatandaşla buluştu. Kermes bugün bütün gün devam edecek.

‘HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR UR…’

Hayır çarşısının kuruluş amacını anlatan Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü,  “1948 Yılından itibaren gönül coğrafyamıza esasında bir zaman vatan coğrafyamızda maalesef tutunan ve her geçen gün büyüyen bir ur misali bir kanser misali gönüllerimizi dağlayan yüreklerimizi yakan bütün güzel günlerimizde ibadet aylarımızda olsun bizleri hüzne kedere sevk eden bir fitne örgütünün maalesef zulmü altında eziyet çeken kan döken gözyaşı döken mazlum Filistin halkının Gazze halkının bir nebze de olsa yanında olabilmek onlara el uzatabilmek amacıyla tertip ettiğimiz İl Müftülümüz ve Türkiye Diyanet Vakfımızın katkılarıyla organize ettiğimiz hayır çarşısı programına hoş geldiniz” ifadelerine yer verdi.

‘FİLİSTİN BİZİM MESELEMİZDİR’

Ali paşa camii müezzin kayyımı Turan Haylaz’ın hatim tilavetiyle başlanan Hayır çarşısı açılısı  İl Müftüsü İrfan Açık’ın konuşmasıyla devam etti. ‘Bir duruşumuz bir bakışımız bir aşkımız, bir davamız olmalı’ dizelerini hatırlatarak sözlerine başlayan Açık “Burada yaptığımız iş bir taraf olduğumuzu, mazlumdan güzel insanlardan yitik insanlardan, bizden yardım bekleyen insanlardan taraf olduğumuzu, zalimin hasmı mazlumun yanında olduğumuzun ifadesidir. Dolaysıyla her yaptığımız iş bir dua, bir anlayış, bir ruh, bir düşüncedir” şeklinde konuştu.

Mescit-i Aksa kendilerinin davası olduğuna vurgu yapan Açık “Kudüs bizim davamızdır. Filistin bizim meselemizdir. Burada bir farkındalık oluşturmak için arkadaşlarımızla, büyüklerimizle, kardeşlerimize hep beraber gönül gönüle birlikte olarak sizlerin katkılarıyla bu güzel etkinliği gerçekleştiriyoruz. Tüm Kütahyalıları hemşerilerimizi bu anlamlı gördüğümüz kermese katkılarını bekliyoruz. Allah sizden razı olsun. Katılımlarından dolayı vatandaşa şimdiden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. 

‘YAŞANAN OLAYLARIN ACISINI

YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ’

Açılış duasını yaptıran İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Kargıoğlu, Filistin’deki zulmün sona ermesi için duada bulundu. Diyanet vakfı aracılığıyla kermese katıldıklarını ifade eden bir gönüllü, “Destek verir misiniz dediler. Biz zaten günlerdir Filistin’de yaşanan olayların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Seve seve destek veririz dedik. 10 – 15 kişi kermes boyunca gözlemeye yapacağız. Hamurlarımızı evimizde yoğurduk burada pişireceğiz.” Dedi. Tertemiz annelerin elinden güvenilir malzemelerle yapılmış ürünleri almaya tüm Kütahyalıları davet ettiklerini dile getiren gönüllü, Filistin’e yarım için buradayız. Müslüman kardeşlerimize destek olmak istiyoruz. İnşallah katılım yoğun olur güzel bir gelir sağlanır.” İfadelerini kullandı.

BU KERMESİ ZULME DAYANAMAYAN KADINLAR BAŞLATTI

Filistin’de yaşanan olayları medyadan takip ederken dahi gözyaşları içinde kaldığını ifade eden başka bir gönüllü ise şu ifadeleri kullandı: “Bu kermesi İsrail’in Filistin’de yaşattığı zulme dayanamayan kadınlar başlattı. Müslüman kardeşlerimize az ya da çok bir faydamız olması için canı gönülden bir istek duyuyorduk zaten sürekli aklımızda ne yapabiliriz düşüncesi vardı. Bu kermes harekete geçmeyi sağladı. En azından elimizden gelen bir şeyler yapıyoruz. İki gün sürecek kermesimize inşallah bütün herkesin desteklerini bekliyoruz. Allah rızası için yapıyoruz. Kermesten alışveriş yapabileceğiniz gibi tezgâhlarımıza ürün desteği de verebilirsiniz. Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet tüm İslam âlemine baş sağlığı diliyoruz. İnşallah zulüm bir an önce son bulur.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *