CHP İL TEŞKİLATI CUMHURİYETE SÖZ VERDİ: ‘SONSUZA DEK KORUYACAĞIZ’

299

Ölümünün 85. ölüm yıldönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyeti, Gençliğe Hitabe’den aldıkları görevle sonsuza dek koruyacaklarına söz veren CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.” Şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Teşkilatı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıldönümünde, Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ülkemizi işgalden kurtaran, çağdaş Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti olarak  Cumhuriyet’i kuran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, en büyük emaneti olan Cumhuriyetin 100. yılında saygı, sevgi ve minnetle andıklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, insanların vücudu ile değil fikirleri ile yaşadığını ve Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan ilke ve devrimleriyle sonsuza dek yaşayacağını belirtti. 

HUKUK VE ANAYASA YOK SAYILDI

Cumhuriyetin temel hukuk kurallarını düzenleyen Anayasayı tasfiye etmeye çalışan, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan, bir hukuk darbesi ile karşı karşıya kalındığını dile getiren Aksaz Şahbaz, “Anayasa Mahkemesi Kararlarını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin halkın iradesine ve Anayasaya karşı suç teşkil eden kararlarını kabul etmiyoruz. Yargı içinde yuvalanmış yapılar, hukuku ve Anayasayı yok sayarak, hukuk dışı uygulamaları ile suç işlemektedirler. Hukukçularımız, Barolarımız, halkımız bu hukuk darbesine karşı direniyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şu an Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve alanlarda hukuku, anayasayı savunmaktayız ve savunmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘BU MÜCADELEYİ BUGÜN BİZ

YARIN YENİ KUŞAKLAR VERECEK’

Tek adam rejimi ile kurumları çökertilen, yok sayılan Cumhuriyette demokrasiyi, hukuk devletini yeniden işler hale getireceklerine değinen Aksaz Şahbaz, “Atamızın emaneti olan Cumhuriyeti ve onun ilke ve devrimlerini koruma ve geleceğe taşıma mücadelesini bugün bizler veriyoruz, yarın da bizden sonraki kuşaklar verecektir. Aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde Atamızın acısını ilk günkü gibi kalbimizde hissederek, bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi Gençliğe Hitabesinden aldığımız görevle sonsuza dek koruyacağımıza söz veriyoruz. Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyen Ata’mızın izindeyiz. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *