‘VERGİDE ADALET İSTİYORUZ’

155

Kütahya’da kayıt dışı istihdam, sendikasız çalıştırmaya zorlama, asgari ücretin dahi altında insan çalıştırma, kalifiye işçileri asgari ücrete mahkûm etme gibi olaylar yaşandığını belirten TÜRK-İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, “Vergide adalet istiyoruz! Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın.” Dedi.

TÜRK-İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, basın açıklamasında bulundu. “Kütahyalıları Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ve Sendikam Türkiye ÇİMSE-İş adına saygıyla selamlıyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Gök, ne iş yaparsak yapalım her şeyden önce vatan geldiğini belirtti. “Önce Vatan” diyerek Şehit düşen kahramanlara Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyen Gök, terörün içerden ve dışardan tüm destekçilerini kınadı.

‘KALİFİYE İNSANLAR ASGARİ ÜCRETE MAHKUM’

Gök, Kütahya’nın adına, şanına, marka değerine yakışmayan; kayıt dışı istihdam, sendikasız çalıştırmaya zorlama, asgari ücretin dahi altında insan çalıştırma, kalifiye işçileri Asgari ücrete mahkûm etme gibi olaylar yaşandığını belirtti.

Başta mülteciler olmak üzere tüm emekçilere yapılan bu yasa ve insanlık dışı sömürüyü, Kütahyalılar olarak asla kabul etmediklerini belirten Gök, “Mevcut durum hem insanlık onurunu ayaklar altına alıyor, Hem de haksız rekabetin önünü açıyor. Bu durumu Kütahya’ya layık görenleri kınıyoruz. Emek ve alın terimiz için bu durumların karşısında olup  Yasal Süreçlerin Takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINSIN’

TÜRK-İŞ Konfederasyonu önderliğinde başlatılan Vergide Adalet mücadelesi devam ettiğine değinen Gök, “Mevcut vergi sistemi ücretli çalışanlar için bir zulümdür. Vergi dilimleri, kazandığımız ücreti yılın ikinci yarısında eritiyor. Biz, ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayında da almak istiyoruz. Vergisini ödemeyenlerin vergi yükünü taşımak istemiyoruz. Tüm emekçiler olarak; Vergide adalet istiyoruz! Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın diyerek Tüm milletimizin desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde terörün son bulduğu, coğrafyamızda kan ve gözyaşının durduğu emek ve alın terinin hakkını aldığı adaletin hüküm sürdüğü bir dünya umudunu belirten Gök, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay önderliğinde çalışmaya, üretmeye, hakkı ve adaleti savunmaya devam edeceklerini aktardı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *