DURUM..

393

Kış kapıya dayandı..

Sonbaharın son günlerini yaşıyoruz.

Gündem yoğun ve sıcak.

Herkesin gözü kulağı radyo, televizyon, yazılı ve dijital  medyanın haberlerinde..

İsrail’in  Gazze ve Filistin de çocuk, kadın, yaşlı.. Hastane, okul, cami hatta kilise demeden 45 gündür uyguladığı kuralsız ve orantısız  zulüm ve yıkım karşısında dünya kör ve sağır. Toplantı üstüne toplantı yapan BMGK de İsrail’e ‘ateşi kes’ diyemiyor.

**

2024 Yerel Seçimleri dekapıda.. Ben diyeyim 133 gün, siz deyin 4,5 ay kaldı.. Birçok partide adaylık müracaatları başladı.. Meclis üyelikleri de..Bu bahsi gazetemizin usta kalemi Yusuf Koç ağabeyin ifadesiyle “isim çok aday yok” diyerek ‘şimdilik’ geçelim. Ötesi dedikoduya girer.

***

Asgari ücretlinin, çalışanların ve emeklilerin 2024 maaş artışı için herkesin gözü kulağı Ankara’da. Hane ekonomisi önemli.

***

Güz ekimi için yağmuru bekleyen çiftçinin yüzü gülüyor.

Havalar soğuyunca yaylacılar, yazlıkçılar dönmeye başladılar bile.

Şehir merkezlerinde ve köylerde alt ve üst yapı çalışması yapan yerel yönetimler kış bastırmadan işleri toparlama derdinde..

Tabii ki; araç sahiplerinin kış lastiği telâşı.. Zincir, çekme halatı, ilk yardım çantası gibi varsa eksiklikler bir an önce giderilmeli.. Kışlık bakımları yaptırmayı, kemer takmayı da unutmayalım.

Okulların bir haftalık ara tatili sona erdi. 20 milyon öğrenci bugün ders başı yapıyor. Dolayısıyla trafik kurallarına her zaman ki gibi aynen uymaya devam. Yaya da olsak, sürücü de olsak sorumluluklarımız var.

***

Şuraya iki de güzel haber koyalım..

 Simav Belediye Meclisi Kasım 2023 ayı olağan toplantısında oy birliği ile belediye olarak 2024 yılında su, jeotermal, kanalizasyon ve birçok hizmette zam yapmama kararı almış.. Bu karar alkışlanır.. Simavlılara hayırlı olsun.          

Geleneksel el sanatımız İğne Oyası da Türk Patent Kurumu tarafından tescillendi. Böylece Coğrafi İşaret Belgeli Ürün sayımız 21 oldu.

Kütahya İğne Oyasının Coğrafi İşaret Belgesi almasında özel gayretleri olan Sayın Valimiz Musa Işın Bu tescil, bu eşsiz el sanatının gelecek nesillere de korunarak aktarılmasını sağlayacaktır.” diyerek, yüzyıllardır Kütahyalı kadınların emeğiyle ortaya çıkan Kütahya İğne Oyasının zarif ve özgün tasarımlarıyla eşsiz olduğuna dikkat çekti.

Sağlık, mutluluk ve esenlik içerisinde güzel bir hafta diliyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *