KÜTAHYA’NIN ARTIK BİR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VAR ‘BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ’

330

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, “Bizim partimizde şu anda Kütahya’nın bir genel başkan yardımcısı var. Kütahya Ankara’da çok daha güçlü şekilde temsil edilecek.” Dedi. Aksaz Şahbaz, Kütahya’da belediye başkanlıkları kazanacaklarını ifade etti.

‘GENEL MERKEZDE BİZİM DE BİR ODAMIZ VAR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz basın açıklaması düzenledi. 38. CHP Kurultayında Özgür Özel’in demokratik yollarla Genel Başkan seçildiğini ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Bizler de en başında değişimden yana tavrımızı koyduk. Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz divan başkan yardımcılığı yaptığı kurultayımızın ikinci günü parti meclisi seçiminde Genel Başkanımız Özel, Aksaz Şahbaz’ı listesinde görmek istedi ve parti meclisi adayı yaptı. Seçildikten sonra Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.” Dedi. Çok partili siyasi döneme geçildiğinden bu yana parti meclisine Kütahya’dan giren ilk kişinin Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz olduğunu dile getiren Yenikaya, “Genel Merkezde artık bizim de bir odamız var.” Şeklinde konuştu. CHP İl Başkanlığına seçilen Tamer Yenikaya ile omuz omuza kardeşle mücadele ettiklerini bundan sonra da edeceklerini ifade eden Aksaz Şahbaz, sonuna kadar yanındayım olduğunu belirtti.

‘KÜTAHYA ANKARA’DA ÇOK DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLECEK’

Kurultayda Kütahya İl Başkanı olarak Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Divan Başkan Yardımcılığı yaptığını belirten Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP 8. Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi seçimlerinde kendisini anahtar listeye aldığını örgütün teveccühü ile parti meclisine seçildiğini ifade etti. Yaklaşık 10 yıldır il başkanı öncesinde de milletvekili adayı olarak yanında olan CHP Kütahya ailesine teşekkür eden Aksaz Şahbaz, CHP’nin iktidarın uygulamalarını takip edebilmek için denetlemek için farklı bir uygulamaya gittiğini ve gölge kabine oluşturduğunu açıkladı. 9 erkek 9 kadın olmak üzere eşit cinsiyet temsiliyle birlikte 18 tane gölge bakana görevlendirme yapıldığını dile getiren Aksaz Şahbaz, “Ben de parti meclisimizden atanarak değil seçilerek Sağlık Bakanlığından Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı ve Gölge Bakan olarak görev almış bulunuyorum. Şu an Kütahya’nın bir genel başkan yardımcısı, Kütahya örgütünün orada bir temsilcisi var. Artık Kütahya Ankara’da çok daha güçlü bir şekilde temsil edilecek ve hep birlikte partimizi iktidar yapmak için çalışacağız.” Dedi.

‘KÜTAHYA PARLAK GÜNLERİNE TEKRAR KAVUŞACAK’

CHP’nin bir değişimi gerçekleştirdiğini bu değişimin Türkiye siyasetin kuşağının değiştiğinin ispatı olduğunu açıklayan Aksaz Şahbaz, “Yeni siyasi anlayışla genç dinamik yeni kadrolarla partimizi Türkiye’de iktidara taşıyacağız. Kurultaydaki değişim tüm Türkiye umut oldu yeni bir rüzgâr yarattı. Biz bu umudu gerçeğe çevirmeliyiz. Yerel seçimlerde de Kütahya’da ve Türkiye’de iktidar olacağız. Kütahya’da belediye başkanlıkları kazanacağız. CHP bayrağını en yükseğe dikeceğiz.” Dedi. Artık Ankara’da Kütahya’nın bir yeri olduğuna dikkat çeken Aksaz Şahbaz, “Ankara’da Kütahya temsil ediliyor ve bizim partimizde şu anda Kütahya’nın bir genel başkan yardımcısı var. Diğer partilere baktığımızda Kütahya’nın ne kadar mağdur edildiğine, oylarının alınıp tüm değerlerinin, KİT’lerinin yağmalandığına, siyaseten hak ettiği yerin tanınmadığına hepimiz şahidiz.” Dedi. CHP ile Kütahya’nın makus talihini yeneceğini Kütahya’dan bakanlar çıkacağını ve şehrin cumhuriyetin ilk yıllarındaki parlak günlerine tekrar kavuşacağını dile getiren Aksaz Şahbaz, Kütahya’nın yaşanabilir, sosyal, hukuk devletinin hayat bulduğu kardeşliğin şehri olarak yaşamaya devam edeceğini ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *