BACA TEMİZLİĞİNİ YAPTIRMAYAN VATANDAŞLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK: BACA TEMİZLİĞİNİ BELEDİYE YAPIYOR

493

Soğuk havaların gelmesiyle sobalar yandı, doğalgazlar açıldı. Vatandaşın sağlığı ve can güvenliği konusunda uyarılarda bulunan Kütahya Belediyesi yaptığı açıklamada baca temizliğinin çok önemli olduğuna müracaat halinde temizliği belediye ekiplerinin yapacağını duyurdu. Baca temizliğini yaptırmayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Kütahya Belediye Başkanlığı tarafından ile kış sezonunda meydana gelen yangınları önlemek için bilgilenme duyurusu yapıldı. Bu haftanın rüzagrlı geçeceğine dikkat çeken yetkiler tedbirsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklanan yangınları ve soba zehirlenmelerini en aza indirmek için vatandaşları uyardı.

YILDA EN AZ BİR KERE TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Kış sezonunda meydana gelen yangınların büyük bölümünün tedbirsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklanmakta olduğuna vurgu yapan yetkililer, ayrıca yangınların temizlenmemiş soba ve kalorifer bacalarından meydana geldiğine dikkat çektiler. Yetkililer en önemli konunun kış sezonu öncesi bacaların temizlenmesi olduğunun altını çizerek “Bu nedenle kış sezonuna hazırlık için yangın ihtimali ve soba zehirlenmelerine önlem olarak konut bacalarının en az senede bir defa temizlenmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdiler.

MÜRACAATLAR İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPILACAK

Kütahya Belediye Başkanlığı yaptığı açıklamada vatandaşların baca temizliğinin belediye tarafından yaptırılabileceği belirtilerek, baca temizliğini yaptırmayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını belirtti. Vatandaşın sağlığını ön plana koyan bir belediyecilik anlayışında her hizmeti sunmaya gayret gösteren Kütahya Belediyesi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İtfaiye Müdürlüğü’ne müracaat edilmek suretiyle kömür ve odun kullanılan evlerde baca temizleme işi Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmaktadır. Doğalgazlı bacaların bakımı için Çinigaz’a müracaat edilmesi gerekmektedir. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak denetimlerde temizlenmeyen bacalar için ilgili kişi ve yöneticilere ceza uygulanacağını belirtir, halkımızın cezaya muhatap olmamalarını önemle rica ederiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *