YAYALAŞTIRMA PROJESİ AYNI ETKİYİ SAĞLAR MI? ‘UMUDUMUZ AYNI CANLILIĞIN OLMASI’

413

Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Projesine dair beklentilerini sıralayan bölge esnafı ve vatandaşlar, Bekir Avlupınar Caddesindeki canlılığın bölgede de yaşanmasını bekliyor. Bir esnaf bölgede kafe konseptli dükkan sayısının artması gerektiğini ifade ederken başka bir esnaf aynı başarı için aynı özenin gösterilmesi gerektiği belirtti.

Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Projesi sebebiyle caddenin Laleli Cami-Sebilerenler Cami arası araç trafiğine kapatıldı. GAZETE KIRKÜÇ araç trafiğine kapanan bölgedeki esnaf ve Kütahyalı öğrencilere projeden beklentilerini sorduk.

Kanal Kütahya Projesinin 1. Etabı Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulamasının devamı niteliğinde olan Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Projesi çalışması bir aya yakın bir süredir devam ediyor. Çalışma kapsamında Caddenin Laleli Cami-Sebilerenler Cami arası bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı

Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Projesi, özellikle Kütahya’da yaşayan gençler olmak üzere vatandaşlar tarafından olumlu geri dönüş aldı. Kütahyalı tarafından “kafeler caddesi” olarak tabir edilen Bekir Avlupınar Caddesi’nin ardından Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Projesi de Kütahya’da sosyalleşme imkanı sağlayan yeni alanlar talep eden üniversite öğrencileri ve gençlerin görüşleri ile şekillendi. Kütahyalının ve bölge esnafı Hacı Hıfzı Emer Caddesi’ndeki yayalaştırmanın bölgeye, Bekir Avlupınar Caddesi gibi hareketlilik getirmesini bekliyor.

‘BEKLENTİMİZ BEKİR AVLUPINAR GİBİ OLMASI’

Öğrencilerin Bekir Avlupınar’dan sonra yeni bir sosyal ortam beklentisi olduğunu belirten Batuhan Bilik, caddenin Bekir Avlupınar gibi olması yönünde bir beklentileri olduğuna değindi. “Umarım oradaki canlılık, oradaki yaya akışı burada da sağlanır. Beklentimiz o yönde.” Şeklinde konuşan Bilik, halen devam eden çalışmalar sebebiyle işlerinde küçük çaplı bir düşüş olduğunu açıkladı. Yoldaki toz toprak halinin canlılığı öldürdüğünü ve yaya trafiğini etkilediğini dile getiren Bilik, proje tamamlandığın işlerinin daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

‘KAFELER ARTMALI’

Projenin Bekir Avlupınar’daki gibi olamayacağını tahmin eden İzzet Özcan, “Çünkü burada oradaki kadar bir kafe konsepti yok. Tabii ilerleyen zamanda oradaki konseptli dükkânlar burada da açılırsa iyi olacağını düşünüyorum. Ama şu haliyle ben buranın cazibe noktası yeni bir alan yaratacak potansiyelde olduğunu düşünmüyorum.” Şeklinde konuştu.

‘ESNAFIN MÜŞTERİSİ ÇOĞALIR’

Projenin Bekir Avlupınar Caddesindeki etkiyi sağlaması için çok emek harcanması gerektiğine dikkat çeken Umay Çetin, “Çok fazla çaba gösterilmediğini düşünüyorum. Burada her gün aşırı derece bir çalışma olmuyor, ne çalışmalar gördük. Bekir Avlupınar Caddesine ciddi anlamda emek harcanmış buraya da aynısının yapılması gerekiyor.” Dedi. Aynı özen gösterilir güzel yapılırsa vatandaşın bu projeye de rağbet göstereceğini ifade eden Çetin, esnafın da müşterisinin çoğalacağını belirtti.

‘KÜTAHYA’DAKİ SAYILI YERLERDEN BİRİ OLACAK’

Bittiğinde bu caddenin de Kütahya’daki sayılı yerlerden biri olacağını dile getiren Emre Küçüldüroğlu, “Öğrenci için vatandaş için sosyalleşme için sayılabilecek tek yer Sevgi Yolu ve Bekir Avlupınar Caddesi. Bitince burayı da sayabileceğiz. Böyle yeni bir sokak olması bence çok iyi olur” dedi.

‘YAYA SİRKÜLASYONU ARTAR’

Yayalaştırma Projesinin Bekir Avlupınar Caddesi’ndeki hareketli ortamı sağlaması için dükkan sayısının daha da artması gerektiğini ifade eden Batuhan Bilik, “Öğrencilerin talebi var. Biz esnaf olarak vatandaşın talebinin karşılamasını umuyoruz. Burada biraz daha dükkan sayısının artması, canlılığın artması lazım. Buradaki öğrencinin de gezebileceği, yemek yiyebileceği, vakit geçirebileceği yerler artarsa tabii ki bu bizim de işimize gelir. Esnaf için de mutlu oluruz.” Dedi. Bekir Avlupınar Caddesi de yakın olan caddede yaya sirkülasyonun artacağını ifade eden Bilik, herkes gibi projenin aynı ortamı sağlamasını beklediklerini ve tamamlandığında güzel olacağına inandığını belirtti.

‘AYNI ETKİYİ SAĞLAMAZ’

Bölgedeki dükkanlar kafe konseptli olmadığı için aynı etkinin sağlamayacağını dile getiren İzzet Özcan, “Belki ilk baş taraflar Laleli tarafı güzel olabilir oradaki havayı yakalayabilir ama dükkân potansiyelinden ötürü devamında o şekilde olamayacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuşan Özcan, Hacı Hıfzı Emer Caddesi’nin Bekir Avlupınar Caddesinden daha sakin kaldığını belirtti.

‘BURASI DA ÖĞRENCİLERE YAKIN BİR NOKTA’

Proje için Bekir Avlupınar Projesindeki gibi çok emek harcanması gerektiğini vurgulayan Umay Çetin, “Ben ancak bu başarılırsa aynı hissi vereceğini düşünmüyorum. Eğer düzgün bir sonuç çıkarsa ortaya büyük ihmalle Bekir Avlupınar’da olduğu gibi yine çok kişi gelir olur. Bu cadde için sonucu görmemiz lazım. Bittiğinde beklentiyi karşılar mı? Bilmiyorum ama neden olmasın. Çünkü burası da öğrencilere yakın bir nokta.” Şeklinde konuştu.

‘NE KADAR ERKEN BİTERSE O KADAR İYİ’

Bu çalışma sadece yaya alanının genişlemesi içinse zaten bu kadar büyük bir çalışmaya gerek olmadığına değinen Emre Küçüldüroğlu, “Ama buraya da Bekir Avlupınar’daki gibi kafeler açılacaksa bir canlılık getirileceğini düşünüyorum.” Dedi. Yayalaştırma projesi sebebiyle trafiğe kapalı yolun otobüs seferlerini ve merkezde ulaşımı etkilediğini vurgulayan Küçüldüroğlu, “Projenin tek kötü yanı bu trafik işleyişinin bozulması olur onun da düzenlemesinin muhakkak yapılacağına inanıyorum. Yien de ne kadar erken biterse o kadar iyi olacak.” İfadelerini kullandı. Küçüldüroğlu, Kütahya öğrenci olmaktan memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *