BAŞKAN IŞIK YEDİ GÖLLER PROJESİNİN DEVAMINI ANLATTI: ‘BUZ PATENİ PİSTİ DE KURULACAK’

227

Yedi Göller Projesinin ilerleyen etaplarında Kütahya’da olmayan sosyal donatıları hayata geçireceklerini belirten Başkan Işık, “Lunaparktan, buz pateni pistine kadar birçok donatıyı şehrimize sunacağız” dedi.

‘KÜTAHYA’NIN EN DEĞERLİ ALANINA DÖNÜŞTÜ’

Yedi Göller Projesinin Kütahya’daki birçok hemşehrisi tarafından büyük bir beğeni ile karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, etaplardan oluşan projenin devamında neler yer alacağını belirtti.

Birçok büyük projelerinin etaplardan oluştuğuna dikkat çeken Başkan Işık, “Şehre büyük bir değer kazandıracak Yedigöller Projesinin bulunduğu alan çöp ve moloz depolama alanı olarak kullanılıyor. Tamamen harabe şeklinde gelmiş karanlık çöktüğünde uyuşturucu dahi pazarlanan bir alandı. Simdi Kütahya’nın en değerli alanına dönüştürdük.” Dedi.

‘TÜRK İSLAM KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILDIĞI BİR PARK YAPILACAK’

İlk etaba 7 Gölün ikisinin dahil edildiğine değinen Başkan Işık, “Geri kalanları da dahil ederek 500 bin metrekarelik Türkiye’nin en büyük ve donanımlı parklarından birine kavuşacağız. İkinci etabında afet anlarında toplanma alanı, normalde ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak fuar alanı olacak. Aynı zamanda Türk İslam kültürünün yaşatıldığı bir parkımız ve Kütahya’nın kardeş şehirlerinin simgelendiği bir parkımız yapılacak.3 etapta ise 150 bin metrekare bir proje alanımız daha var. Lunaparktan buz patenine kadar şehrimizde olmayan sosyal alanları orada hayata geçireceğiz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *