‘FİRMALAR KENDİNİ GÜNCEL TUTMALI’

210

Hızla değişen dünyada Arge tasarım ve teknoloji geliştirme bölgelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, “Türkiye’deki firmaların kendilerini güncel tutmaları gerekiyor. Bu yüzden ArGe ve tasarım merkezlerinin aktif olmasını istiyoruz. İnsanlar geliştirmeli kendini yenilemeli” dedi.

‘DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR’

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner Türkiye’deki firmaların kendilerini güncel tutmaları için ArGe ve tasarıma büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti. Dünyanın hızla değiştiğini ifade eden Çetiner, “Eskiden normal dizel veya benzinli bir araçlarda yedek parça 18 bin ile 20 bin arasındaymış. 20 bin parçadan oluşan bir araçtan söz ediyoruz. Şu anda elektrikli araçlar çıktı dünyada hızla yayılıyor. Elektrikli araçlarda bu sayı 2 binmiş. Yani normal araçta yedek parça 18 bin dersek elektrikli araçta 16 bin yedek parça ortadan kayboluyor. İşte bu yüzden Türkiye’deki firmaların kendilerini güncel tutmaları gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

‘ARGE VE TASARIM MERKEZLERİ AKTİF OLMALI’

Arge tasarım ve teknoloji geliştirme bölgeleri bunun için önemli olduğunu vurgulayan Çetiner, “16 bin yedek parçayı üreten firmalar bir anda iş kolunu kaybediyor. Özellikle kuzey Avrupa 3 yıl içerisinde elektrikli araçlara dönme arzusundalar. Avrupa 10 yılı hedefliyor. 10 yıla kadar bu yedek parçalar 2 bine düşecek. Onun için biz bu yüzden ArGe ve tasarım merkezlerinin aktif olmasını istiyoruz. İnsanlar geliştirmeli kendini yenilemeli.” İfadelerini kullandı. 

‘BU BİR STRATEJİ PLANIDIR’

Devletimiz Arge’ye ciddi bir destek sunduğunu ifade eden Çetiner, bunu sağlayabilirsek firmaların gelecekle ilgili kendilerini bugünden garanti altına almaya başlayacağını ifade etti. Çetiner, “Dünyada neler oluyor bitiyor yakından takip edersek, kendi pozisyonumuzu ancak o zaman daha ileriye taşıyabiliriz. Bu bir strateji planıdır.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *