YARATICI KÜLTÜREL ENDÜSTRİLER MERKEZİ SIRKÖY’ÜN TEMELİ ATILDI:

172

Kütahya Yaratıcı Kültürel Endüstriler Merkezi Sırköy Projesi’nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Türkiye’nin ve dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olan Kütahya’mızın önünü açacak, gerçekten dünya şehirleri arasındaki hak ettiği yerini alarak perçinleyecek önemli bir projenin başlangıcındayız” dedi.

KATMA DEĞERİN YÜKSELTİLMESİ AMAÇLANIYOR

Kütahya Belediyenin proje sahibi olduğu, Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği sağladığı, Kütahya Valiliği ile Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası’nın proje ortakları olduğu, Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği’nin proje iştirakçisi olduğu Kütahya’nın Yaratıcı Kültürel Endüstriler Merkezi: Sırköy Projesi’nin temeli atıldı. Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Kütahya Belediyesinin projesi ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Zanaat ve Halk Sanatları alanında 2017 yılında dahil olan Kütahya’nın yaratıcı ve kültürel endüstriler odağında ulusal ve uluslararası cazibesinin arttırılması, turizmde hizmet kapasitesinin ve kalitesinin yükseltilmesi, seçkin destinasyon ağlarına ve ulusal tur operatörlerine yönelik turizm rotaları oluşturulması, başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere katma değerin yükseltilmesi amaçlanıyor.

İKİ PROJE BİRLEŞECEK

En kısa zamanda ilerdeki 3.9 milyon Euro’luk RAYSOP projesi olarak bilinen ve çini tasarım merkezinin içinde olduğu projeyle bütünleşeceğini ifade eden Başkan Işık, “Kadın Kooperatifleri, Yaratıcı Kültürel Endüstriler Merkezi ve Çini Tasarım Merkezi gibi Kütahya’yı Kütahya yapan ve Kütahya’yı dünya şehri yapan bu imkânlarımızın yoldan geçenlere, yerli ya da yabancı turistlere daha çok tanıtılacağı bir alana dönüştürülecek. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olan Kütahya’mızın önünü açacak, gerçekten dünya şehirleri arasındaki hak ettiği yerini alarak perçinleyecek önemli bir projenin başlangıcındayız.” ifadelerini kullandı.

‘KALKINMAYA BÜYÜK KATKI SĞALAYACAK’

Kütahya’ya yapılacak her hizmetin Kütahya’nın gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Musa Işın, “Kütahya’mız, potansiyeli yüksek olan bir il. Kütahya, gizli kalmış özelliklerini her geçen gün hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtacaktır. Temelini attığımız bu tesisin de Kütahya’mızın tanıtımına büyük bir katkısı olacaktır ve inşallah UNESCO şehri olan Kütahya’mızın tanıtılmasına ve kalkınmasına öncülük edecek, halkımızın ne kadar büyük bir beceriye sahip olduğunu bu vesileyle bir kez daha Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşıyacağız.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *