HASTANENİN YERİ DEĞİŞİYOR

416

KSBÜ, Şehir Hastanesi’nin ortak kullanım protokolünün bakanlıkta imza aşamasında olduğunu ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, hastanenin de eğitim araştırma hastanesi olacağını vurguladı. Tekin, Germiyan Kampüsü içine yapılması planlanan hastanenin ise Hacıazizlere bölgesine taşınabileceğini belirtti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, 2023 yılında KSBÜ faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, üniversite yönetimi ve basın mensupları katıldı.

‘ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ CİDDİ BİR ROL OYNAYACAK’

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yakın zamanda açılması planlanan Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. KSBÜ Şehir Hastanesi iş birliği için farklı bir model uygulanacağını belirten Rektör Tekin, “Şehir Hastanesi Kamu özel işbirliği olduğu için işletimi firma tarafından yapılacak. Evliya Çelebi Hastanesi ile zaten afiliye olan KSBÜ, Şehir Hastanesi ile afiliye olacak. İki hastane de üniversite hastanesi olarak hizmet verecek. Şehir Hastanesinin işletmesinde bizim öğretim üyelerimiz ciddi bir rol oynayacak. Şehir hastanesini de aynı Evliya Çelebi gibi kullanacağız.” Dedi. Birlikte kullanım protokolünün bakanlıkta imza aşamasında olduğunu ifade eden Tekin, iki hastanenin de eğitim araştırma hastanesi olacağını vurguladı.

‘BELKİ YETMEYECEK BİLE’

Şehir Hastanesi açıldığında Evliya Çelebi Hastanesinin kapanacağı yönünde iddialara da cevap veren Tekin, “Buradaki esas planlamayı Kütahya’nın sağlık hizmeti planlamasından sorumlu olan İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı yapacak. Ben sadece size ortak kullanıcı olarak bilgi verebilirim. Bildiğim kadarıyla Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatakların nitelikleri artırılarak aynen devam edecek. Ek binamız kapatılacak.” dedi.  Şehir hastanelerinde hasta garantisi diye bir şey olmadığını belirten Tekin, “Zaten doluluklar yüzde 80-90’larda. Şehir hastanelerinin hasta garantisine ihtiyacı yok. Zaten servisler dolu, hatta belki hastane yetmeyecek bile.” İfadelerini kullandı. 

‘HACIAZİZLER’E TAŞINABİLİR’

Germiyan Kampüsü’nün içine yapılması planlanan 300 odalı 600 yataklı hastane hakkında da bilgi veren Rektör Tekin, büyükşehir kanununa göre büyükşehir olmayan illerde üniversitelerin kendilerine ait hastane kurmalarının kanunen mümkün olmadığını açıkladı. Yapılacak hastanenin ikinci basamak devlet hastanesi olarak Germiyan Kampüsünün hemen yan tarafında planladığını belirten Rektör Tekin, “Ancak son zamanda belediye tüm Kütahya’nın depremselliğini üzerine bir çalışma yaptı. Kesinleşmiş değil ama hastanenin yeri muhtemelen Hacıazizlere bölgesine taşınacak.” Dedi.

ÜNİVERSİTENİN KÖKLENMESİ

AKADEMİK BAŞARIYI DA GETİRİYOR

KSBÜ’nün 5 bin 841 öğrencisi, 696 akademisyeni ile 4 fakülte 1 enstitü, 1 meslek yüksekokulu, 3 sağlık meslek yüksekokulu ile eğitim faaliyetimizi sürdürdüğünü ifade eden Rektör Tekin, “1 milyon metrekarelik kampüs alanına sahip alanda da nitelikli eğitime gayret gösteriyoruz.” Dedi. Akademik personel sayısının sürekli arttığını 2023 yılında 80 akademisyen ilanına daha çıkıldığını ifade eden Tekin, “Bu bizim büyüklüğümüzdeki bir üniversite için çok ciddi bir rakam. Akademisyen sayımızdaki artış ve üniversitenin köklenmesi akademik başarıyı da getiriyor.” Dedi. Son iki yılda URAP Türkiye sıralamasında 141. sıraya yükselerek iki yılda 26 basamak yükseldikleri belirten Tekin, 2023’de iki bölüm, dört yeni programın açılışı ile 140 tane yeni öğrenciye eğitim verdiklerini açıkladı. 

Kontenjanlarının yüzde 101 dolu olduğunu ifade eden Rektör Tekin, KSBÜ’de öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının 8,3 ile Türkiye ortalamasının çok daha üzerinde olduğunu belirtti. KSBÜ Uygulama ve Araştırma merkezinde deneysel araştırmalar yaptıklarını belirten Tekin, 2024’te 14 milyon TL’lik bütçe ile merkezin altyapısının geliştirileceğini vurguladı. Araştırma süreçlerini çok önemsediğini ifade eden Tekin,  bu merkezde gerçekleştirecek araştırmaların üniversitenin adını duyuracağını belirtti. 

‘ORASI ÇOK GÜZEL BİR HALE GETİRİLDİ’

Yeni kurulan bir üniversite olarak gelişerek büyüdüklerini dile getiren Rektör Tekin, “Başlangıçta 2018 yılında 34 bin metrekare olan toplam alanımız, 2023 sonunda 1 milyon metrekareyi aşmış durumda.  Germiyan kampüsü 35- 40 yıllık doğal ormanları ile Türkiye’nin en güzel kampüslerinden biri olacak.” Dedi. Şu an tıp ve diş Hekimliği fakültesi Evliya Çelebi kampüsünde diğer fakültelerin Germiyan Kampüsünde eğitim öğretime devam ettiğini belirten Tekin, “Tabii buradaki bina eski ve DPÜ’den devredilmiş bir binaydı. Ciddi bir bakım onarıma ihtiyacı vardı. 6milyon 691bin 618 TL’lik ödenek ile orası çok güzel bir hale getirildi.” Şeklinde konuştu.

‘GERMİYAN KAMPÜSÜNDEKİ

İLK BÜYÜK İNŞAAT’

Bina içerisindeki konferans salonu, öğrenci sosyal donatı alanları ile kantin tamamen yenilendiğini açıklayan Tekin, “Öğrenci kütüphanesi oluşturulmuştur. Veri merkezi için yeni bağımsız bölüm yapılmıştır. Dersliklerimiz, sınıflardaki cihazlar, internet altyapısı yenilendi. Kütüphane ve okuma salonları oluşturuldu. Öğlencilerimizin boş zamanlarında vakit geçirecekleri sosyal alanları da yeniledik. Ev ortamını hissettirecek alanlar oluşturduk. Siber saldırılara karşı güvenlik duvarlarının bulunduğu veri merkezleri de oluşturduk. Yemekhaneyi yeniledik. Nitelikli bilgisayara laboratuvarları  oluşturduk.” ifadelerine yer verdi.  Germiyan Kampüsündeki ilk büyük inşaatlarının ise merkezi derslik birinci etap inşaatı olduğunu dile getiren Rektör Tekin, “Bütçesi düşük kaldığı için ihale yapılamıyordu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bütçeyi artırdık. 10 bin 853 metrekare inşaat alanı olan binanın 1 Kasım’da ihalesi yapılmış olup, 271 milyon 233 bin TL bedel ile 21 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. 30.11.2023 tarihinde işyeri teslimi yapılarak işe başlandı. Temel atma törenini yakında gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *