‘KÜTAHYA HİZMET EDENLERİ SİNESİNE BASAR, ETMEYENLERİ SALLAR’ DEĞİŞİM FİŞEĞİNİ KÜTAHYA YAKTI

99

Resmi olmayan sonuçlarına göre Belediye Başkanı seçilen Eyüp Kahveci, memleketine hizmet edenleri sinesine basıp; etmeyenleri sinesinden sallayan Kütahya’nın gelişimin işaret fişeğini yaktığını belirtti. Kahveci, kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceklerini vurguladı.

Yerel Seçimlerde Kütahya’daki başkanlık seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi 40bin 712, Milliyetçi Hareket Partisi 40 bin 110, Adalet ve Kalkınma Partisi 37 bin 992, Yeniden Refah Partisi 11bin 73, İYİ Parti 2bin 535 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Kütahya’nın 56’ıncı başkanı CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci oldu.

100 YILDAN SONRA 2. KURTULUŞ

Yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Belediye Başkanı seçilen Eyüp Kahveci, kutlamalar sırasında Kütahyalılara seslendi. 74 yıldır sosyal belediyeciliğe hasret kalan Kütahya’nın gelişimin işaret fişeğini yaktığını belirten Kahveci, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının birinci yılında kurtuluşu bir kere daha başaran Kütahya ile gurur duyduğunu vurguladı.

Kütahya İttifakı’nı kurmak için ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kahveci, “Geçmişte hangi partiye oy verirse versin; arzusu değişen ve gelişen bir Kütahya olan herkes bu konuda bize gereken desteği sundu. Biz bunu saha zaten görmüştük, yansıması sandıkta da gerçekleşti.” Şeklinde konuştu. Sözlerinin önünü arkasının kesilerek “partisinden utanıyor” denildiğini dile getiren Kahveci, CHP ile gurur duyduğunun altını çizdi.

‘KÜTAHYA’NIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLACAĞIZ’

Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da bu şehri seven insanlara seslenen Kahveci şu ifadeleri kullandı: “Kütahya, memleketine hizmet edenleri sinesine basar; etmeyenleri ise sinesinden sallar. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize çizdiği yolda ilerledik. Kimseyi ötekileştirmiyoruz, kimseyi dışlamıyoruz, herkesi kucaklıyoruz ve böyle devam edeceğiz. Kütahya’ya hizmet etmeye geliyoruz. Kütahya’nın birleştirici gücü olacağız.”

BİR YANDAN SEVİNÇ

BİR YANDAN OY TAKİBİ

Sonuçların açıklanmaya başlamasıyla birlikte CHP Kütahya İl Binası önünde toplanan kalabalık her geçen gün büyüdü. MHP ile aradaki farkı sürekli takip eden CHP seçmeni bir yandan şarkılar ve marşlarla sevinci yaşadı bir yandan oy oranlarını inceledi. Resmi olmayan sonuçlarına göre Belediye Başkanı seçilen Eyüp Kahveci’nin parti binasına gelmesiyle coşku zirve yaptı. Kalabalık hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek Zafer Meydanına yürüdü.

Zafer Meydanında kurulan platformda CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci vatandaşlara seslendi.

‘BAŞKANLIĞI BİR DAHA VERMEYECEĞİZ’

Kütahya ittifakını oluşturduklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Biz başaracağız, kazanacağız demiştik. 41 yıl aradan sonra milletvekili, 74 yıl aradan sonra belediye başkanını da çıkardık. Artık bir daha belediye başkanlığını vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bu başarıyı gençlerin, kadınların, emeklilerin, hayatını bu ülkeye adayanların, özgürlük ve hak diyenlerin, yarınlarını bu ülkede kurmak isteyenlerin kazandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Yıllar önce Kütahya’da halkın iktidarını kurmaya inandık. Kütahya değişirse Türkiye değişir dedik. Bugün değişimin başlangıcını Kütahya oluşturdu ve Türkiye değişti. Kütahya’dan başlayan özgürlük, hak, hukuk isteği tüm Türkiye’ye yayıldı. Artık bu ülkede geri dönüş yok.”dedi. Gençlerimiz hayallerini artık Kütahya’da kuracağını ifade eden Aksaz Şahbaz, Kütahya’yı ve Türkiye’yi hep birlikte yöneteceklerinin altını çizdi.

‘BELEDİYELER KAZANDIK’

Kütahya’nın ilçesini daha CHP’nin aldığını belirten Aksaz Şahbaz, “Yıllardır Türkiye’de ve Kütahya’da demokrasi eşitlik hak ve hukuk için çalıştık ve bunun karşılığını bugün belediyeler kazanarak aldık. Türkiye’de pek çok büyükşehir, şehirler kazandık.” Dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanı seçilen Eyüp Kahveci, “40 bin 500 oy CHP, 39 bin 800 oyda ikinci parti olan MHP’nin belediye başkanlığında aldığı oydur. 700 oy farkla biz bu ipi önde göğüslemiş görünüyoruz. CHP resmi olamayan seçim sonuçlarına göre birinci parti oldu. İlçe Seçim Kurulu resmi tutanakları ve itirazları da dikkate alarak resmi sonuçları duyuracaktır.” Dedi. Kütahya İttifakını kurduk dediğinde kendilerine inanılmadığını aktaran Kahveci, seçim sonucunun Kütahya’ya hayırlar getirmesini temenni etti.

KÜTAHYA’NIN ÖZLEMİ

SANDIĞA YANSIDI

CHP’ye girdiği 1999 yılından beri bedeller ödediğini dile getiren Kahveci, “Fişlendik, izlendik ama yılmadık bugün o bedelin karşılığını Kütahya bize verdi. Her seçimde çalıştık kimsenin adamı değil CHP’nin neferi olarak halkın adamı olduk. 2019’da 35 bin 357 oy aldık ama o gün bu bir başarısızlık değil başarının tohumları dedik. Bir an bile durmadık. Vatandaşın her kesimi ile bir araya geldik. Partim ne görev verirse yaptım. 2023 seçimlerinde gönlümde milletvekilliği olmasa da partimizin en yüksek oyu alması için gece gündüz çalıştım. Kütahya’da her seçimde sıralamamız arttı bugün de birinci olduk.” İfadelerini kullandı. Kütahya değişirse Türkiye’nin değişeceğine değinen Kahveci, “Kütahya’da 4 başkan oldu. 1949-50 yılından 74 yıl sonra CHP Kütahya belediye başkanlığını aldı. Burada büyük bir teveccüh ve özlem var. Bu Kütahya’nın kabuğunu kırmasına yönelik bir teveccüh.” Dedi. Siyasilerin Kütahya’nın sosyolojik yapısının doğru okuyamadığını kendilerinin de tespitleri olduğunu ifade eden Kahveci, Kütahya’da değişimi yaşamaya dair umut olduğuna vurgu yaptı.  

‘OY VERMEYENLERİN DE

GÖNLÜNDE BAŞKANIM’

Kütahya’dan bir umut, bir gelecek bir vizyon doğduğunu dile getiren Kahveci, “Kütahya emanetini ehline vermeyi, vizyoner kişileri harcamamayı önemsedi. Halkı kucaklayan kapsayan bir başkan özleminin kararı ile sandıktan biz çıktık.” Dedi. Tüm teşkilata teşekkür eden Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “CHP’li olmak çok zordur. Üzerinize etiket vurulur ama vatan sevdanızı, bayrak sevdanızı kimse tartışamaz. Bizim iyi niyetimize vatan sevgimize inanarak “Bu Defa Eyüp” diyen Kütahyalılara çok teşekkür ediyorum. Oy veren herkese çok teşekkür ederim oy vermeyenlerin de gönüllerinde başkanları olduğunu çok iyi biliyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *