VINTAGE TUTKUNLARI VE UCUZA GİYİNMEK İSTEYENLER JETGO’DA BULUŞUYOR: İKİNCİ ELDE BİRİNCİ KALİTE

590

İkinci el kıyafet satışı yapan Jetgo’nun İşletme Sahibi Bedriye Özbay, vintage giyimin moda olması ve kıyafet fiyatlarındaki artış sebebiyle öğrenciler başta olmak üzere Kütahyalılardan yoğun talep gördüklerini belirtti. Kışlık alışverişinin 300 TL tamamlanabileceğini ifade eden Özbay, “Sloganımız ikinci elde birinci kalite.” Şeklinde konuştu.

Mecidiye Mahallesi Çapraz Bahçe Sokakta Kütahyalılara hizmet veren 2. El Giyim Mağazası Jetgo, vintage tutkunlarının ve giyim masraflarını düşürmek isteyen vatandaşların uğrak noktası halinde geldi.

TALEP YOĞUN

1 buçuk yıl önce ekonomik durumlar kötüye gittiği için ikinci el kıyafet satan bir dükkan açmaya karar verdiğini ifade eden Jetgo’nun İşletme Sahibi 38 yaşındaki Bedriye Özbay, “Ben daha önce esnaflık yaptım. Nevşehir’de yaşıyordum orada kafe işlettim, Kütahya’da üretim yapan bir porselen firmasının bayiliğini yaptım.” İfadelerini kullandı. Hem eskiler değerlensin hem de geri dönüşüm olsun diye düşündüğünü dile getiren Özbay, Kütahyalıların yoğun talebi ile karşılaştığını ifade etti.

VINTAGE GİYİM MODASI BAŞLADI

Son zamanlarda vintage giyimin moda olmasıyla insanlarda bu yönde bir merak başladığını belirten Özbay, “Özellikle öğrenciler çok meraklı. Bilhassa modası geçmiş şeyleri arıyorlar. O yüzden de buraya geliyorlar eski tarzları buluyorlar.” Dedi. Vintage ürünlerin normalde yüksek fiyatla satıldığını; 1-2 bin TL’den satılan vintage kıyafetlerin, dükkanında 50-100TL’den başladığını dile getiren Özbay, çok uygun fiyata satış yaptığını vurguladı. 

Kadın, erkek, çocuk, abiye, gelinlik gibi ürünlerin tedarikini toptancıdan sağladığını ifade eden Özbay, “Takas usulü de çalışıyorum. Müşterinin giymediğini alıyor buradan beğendiğini veriyoruz ya da cüzi bir miktar karşılığı takas yapıyoruz.” Dedi. Özbay, kışlık kazakların 50 TL, montlar 200 TL, pantolonların ise 50-70 TL arasında satıldığını belirtti.

‘ÜRÜNLERİMİZİN BİRÇOĞU HİÇ GİYİLMEMİŞ’

Müşterilerinin büyük bir kısmını öğrencilerin oluşturduğunu belirten Özbay, “Yüzde 50’si öğrenci, yüzde 50’si vatandaş. İçerisinde düşük gelirlisi de var. Yüksek gelirli olup vintage merakı olan da. Ben onu bir türlü algılayamadım bir şey var. Ekonomik kriz var desek bu kadar kıyafet nereden geldi? Çünkü birçoğu giyilmemiş etiketi üzerinde duran ürünlerimiz var. Vermeye, atmaya kıyamayacağım ürünler var içeride. Bir yandan da dışarda bir çocuk pantolonu en az 400 TL. Ben burada 25-30 TL’ye çocuk pantolonu satıyorum. O yüzden düşük gelirli müşterilerim de var. Benim sloganım ikinci elde birinci kalite Dışardaki etiketli ürün ile buradaki ürünün ayırt edemezsin.” Şeklinde konuştu.

‘MAĞAZADA SATILANLAR DA

DEFALARCA DENENİYOR’

İkinci el alışveriş yapmak isteyip aklında hijyene dair soru işaretleri taşıyan vatandaşlara da seslenen Özbay, “Ben zaten ürün alırken çok hassas davranıyorum. Evet bazen kokmuş ürünler denk geliyor hiçbir şekilde dükkânıma sokmuyorum. Benim almayacağımı bildikleri için de genelde yıkayıp da getiriyorlar, açtığımda yumuşatıcı kokusu alıyorum.” Dedi. Özbay, mağazadaki ürünlerin de defalarca denendiğini unutmamak gerektiğini vurguladı.

Dükkan isminin neden Jetgo olduğuna dair bilgi de veren Özbay, şu ifadeleri kullandı:  “İnternet üzerinden hizmet veren ünlü bir ikinci el sitesi var. Bizimki onun daha hızlı versiyonu; daha hızlı al daha hızlı sat. Hem o siteyi hatırlatıyor ama daha hızlı şekilde alışveriş imkanı sağlıyoruz o yüzden dükkanın ismini Jetgo koydum. Online da satış yapmıyorum. Aslında sosyal medya hesaplarımız var ama o da ayrı bir emek demek. Ben yüz yüze satış yapıyorum.”

‘DEVLET DESTEKLERİNDEN YARARLANMADIM’

Jetgo’nun kendi projesi olduğunu aktaran Özbay, “Çünkü bence insanlara biraz da tasarruf kültürü yerleşmeli. Kıyafet alışverişinde tasarruf çok daha fazla unutulabiliyor.” Dedi. Bir kadın girişimci olarak işe büyük bir bütçe ile başlamadığına değinen Özbay, zrolu bir süreç olduğun düşündüğü için devlet desteklerinde yararlanmadığını da dile getirdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *