KSBÜ AKADEMİSYENİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

244

KSBÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Orhan Özatik’in çalışma grubunda yer aldığı araştırma projesi TÜBİTAK desteği aldı. Özatik, üniversite sanayi iş birliğine örnek oluşturacak olan çalışmanın yaklaşık olarak 18 ay süreceğini belirtti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Orhan Özatik’in de yer aldığı çalışma grubunun araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

‘ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE ÖRNEK’

“1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı’’ çerçevesinde desteklenecek olan proje “USP ile Nano Hidroksiapatit Kaplı Cam Deney Tüplerinin İmalatı VE NHA-PRF Hazırlanması” adını taşıyor. Prof. Dr. Özatik projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite sanayi iş birliğine örnek oluşturacak olan çalışma yaklaşık olarak 18 ay sürecek. Çalışmanın planlanması ve yürütülmesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Tunalı, Prof. Dr. Esra Ercan ve Prof. Dr. Vildan Bilgin ile birlikte olacaktır.”dedi.

AR-GE ÇALIŞMALARINI BAĞIMSIZ FİRMALAR YAPACAK

Geliştirilmesi ve üretimi planlanan cam deney tüplerinin AR-GE çalışmalarının bağımsız firmalar tarafından yapılacağına değinen Özatik, “Üretimi planlanan cam tüpler içinde elde edilecek olan ‘plateletten zengin fibrinler’ pek çok alanda tedavi amaçlı olarak kullanılacaktır. Belirtilen üniversite ve fakülteler arasında ‘plateletten zengin fibrinler’ ile başarılı çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir.” dedi. Gerçekleşen başarılı girişimden ötürü KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Prof. Dr. Özatik ve çalışma grubunu tebrik ederek başarılar diledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *