Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı; YÜKSEK HIZLI TREN KÜTAHYA’DAN GEÇECEK

251

Yapımına başlanan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin Kütahya’nın güneyinden geçtiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul- Antalya YHT hattı hakkında da bilgi verdi.  Uraloğlu, “Bizim Bilecik’ten Antalya’ya kadar inecek olan YHT tren proje hattımız var o da Kütahya’dan geçecek.” İfadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hafta sonu Kütahya’ya dair önemli açıklamalarda bulundu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Tanıtım Toplantısı’nın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öğreniminin büyük bir kısmını Kütahya’da tamamlayan ve meslek hayatına Kütahya’da başlayan Gazeteci Faruk Aksoy’un Bakan Uraloğlu’na yönettiği soru ise Kütahya’da büyük bir yankı buldu.

‘KÜTAHYALININ SERZENİŞİ VAR SAYIN BAKANIM’

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin Kütahya’dan geçip geçmediğini soran Aksoy, “Kütahya’dan bu anlamda da çok şikâyet aldım. Kütahyalılar “Birçok yatırım, birçok hizmet etrafımızdan geçiyor bir türlü Kütahya’ya uğramıyor diyorlar. AK Parti’ye büyük bir oranda oy çıkan Kütahya’da bu konuda serzenişi var Sayın Bakanım bilginiz olsun” dedi.

İKİ HAT DA KÜTAHYA’DAN GEÇECEK

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin yapımına başladıklarını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu projenin Kütahya’nın güneyinden geçtiğini belirtti.

İstanbul- Antalya YHT hattı hakkında da bilgi veren Uraloğlu, “Bizim Bilecik’ten Antalya’ya kadar inecek olan YHT tren proje hattımız var o da Kütahya’dan geçecek” ifadelerini kullandı.

TCDD’nin verilerine göre 714 kilometre uzunluktaki İstanbul- Antalya YHT hattı; Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta üzerinden iki şehir arasındaki mesafeyi 4 saat 30 dakikaya düşürecek. Kütahya’dan geçecek YHT hattı ile ilgili hükümet cephesinden yapılan son açıklama AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay’dan gelmiş Kütahya’dan geçecek YHT çalışmalarının devam ettiğini belirten Önsay, “Muhtarlar bilgilendirildi, ÇET raporu bitti ve gönderildi. Köylerden geçeceği yerler hakkında tebligatlar geldi. Projesi tamamlandı” demişti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *