‘KENDİNE GÜVENMEYEN ER MEYDANINA ÇIKMASIN’

181

İYİ Parti’nin seçimlere tek girdiğinin altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, ana muhalefet partisine seslenerek İYİ Parti kadrolarında, yönetimde olan insanları telefonda arayıp İl Meclisine yazalım demeye utanmıyor musunuz? Güvenmiyorsanız kendinize çıkmayın er meydanına.” Dedi. Sunel, Başkan Işık’ı da havada kalan vaatleri için eleştirdi.

İYİ Parti Kütahya İl yönetimi, birinci yılını basın toplantısıyla kutladı. İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, İYİ Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir, Kurucular Kurulu üyesi Nihat Kula ve partililerin, kutlama pastası kesmesinin ardından İl Başkanı Sunel, açıklamalarda bulundu. “Dinimizi iyi öğrenin, yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz. Tarihinizi iyi öğrenin, yoksa hainleri kahraman zannedersiniz.” Sözünün bugünleri anlattığını belirten Nurhan Sunel, vatan hainlerine terörist diyemeyen zihniyet ve din uğruna diyerek her türlü yolsuzluğun içinde sadece kendilerinin ve yandaşlarının ceplerini dolduran bir iktidar olduğunu ifade etti.

‘SEÇİM YAKLAŞIYOR YHT GELİYOR’

31 Mart’ta yerel seçimlerinde MHP’nin belediyenin, AK Parti’nin iktidarın tüm imkânlarını elinde tuttuğunu ifade eden Sunel, bir partinin her gün iftar vermek yardım kolileri yollamak için para ayırdığını belirtti. Son üç seçimdir seçim yaklaştıkça Kütahya’ya YHT vaadi verildiğini söyleyen Sunel, “14 yıldan bu yana da şehir hastanesi açılacak. Her yıl açılacak dediler. Seçim yaklaşıyor hızlı tren yine hortladı. Otoban geçecekti, otoban da geçmiyor.  En son yapılan bütçe görüşmelerinde 2035-2053 yılına kadar otoban projede yok.” dedi.

Kütahya’nın AK Parti ve MHP belediyeciliğinde bir arpa boyu yol almadığının altını çizen Sunel,  yapılan hizmetlerin baş üstüne olduğunu ama kendilerinin daha iyisini yapacaklarını belirtti. Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’in projelerine değinen Sunel, vatandaşın sosyal yaşamıyla ilgili her kolaylığı belediyenin imkânları dâhilinde sunacaklarının altını çizdi.

‘KÜTAHYASPOR 1. LİG’E ÇIKACAKTI AMA…’

Bu vaatlerin hayal olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın 5 yıl önce verdiği sözlere dikkat çekti. Kütahya Belediye Hastanesi vaadi olduğunu belirten Sunel, “Sayın Alim Işık’ın sözü. Ilıca Göğüs hastalıkları hastanesi. Vazo kule yapacaktı. “Kütahyaspor’u 1. Lige çıkaracağım” demiştiniz diye; kendisine hatırlatıldığında sayın başkan “Çıkaracaktık ama halk destek vermedi” dedi. Mazeret üzerine mazeret sunarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar.” Şeklinde konuştu.

15 bin istihdam sözünün de yerine getirilmediğini iddia eden Sunel, dükkânlara açılış ruhsatı vermenin belediye görevi olduğuna istihdam vaadi ile ilişkisi olmadığına değindi. Sunel, “Sayın Alim Işık istasyon caddesinde orta refüjlerdeki taşı değiştirmek için kasım ayında ihaleye çıktığınız ve bu ihaleyi Diyarbakırlılara verdiğini doğru mudur? Zafer Meydanı kaç paraya mal oldu ve ihaleleri Vanlılara verdiğiniz doğru mudur? Yedigöller’i Vanlıları verdiğiniz doğru mudur? O parkları bahçeleri döşeyecek bir tane Kütahyalı kalmadı mı?” dedi. Sunel, İktidar partisinin özelleştirmeleri sebebiyle Kütahyalının asgari ücrete mahkum edildiğine değindi.

‘İYİ PARTİ SEÇİMLERE HÜR GİRECEK’

İYİ Parti’nin “önce Kütahya” diyeceğini belirten Sunel, başkan adaylarının öz be öz Kütahyalı Ahmet Tekdemir olduğunu vurguladı. Ana muhalefet partisine de seslenen Sunel, “İYİ Parti kadrolarında, yönetimde olan insanları telefonda arayıp İl Meclisine yazalım demeye utanmıyor musunuz? Hiç mi ar yok sizde. Bizden ayrılan 3-5 adamla biz İYİ Parti’yle ittifak yaptık demeye utanmıyor musunuz? Azıcık ar lazım. Güvenmiyorsanız kendinize çıkmayın er meydanına. Yalanla dolanla siyaset yok. Ahlaklı siyaset yapalım.” Dedi. İYİ Parti’nin seçimlere hür ve müstakil olarak girdiğinin altını çizen Sunel, kimsenin yanında olmadıklarını, hayallerimizi gerçekleştirmek için İYİ Parti olarak Kütahya Belediyesine talip olduklarını belirtti.

‘SÖZ VERİYORUZ MAZERET ÜRETMEYECEĞİZ’

Başkan adayı Tekdemir ile 25 bin esnafı gezerek projelerini anlattıklarını belirten Sunel, şu ifadeleri kullandı: “Tramvay projesi teleferik, ucuz ekmek, su, sera projesi bunların hepsinin fizibilite çalışmaları yapıldı. Esnafımıza çiftçimize yüzde 15 mazot indiriminin de sözünü verdik. Bunlar oluru alınarak masaya konmuş projelerdir. Biz seçim kazanmak için şunu yapacağız bunu yapacağız deyip kazanınca yok öyle yok böyle demeyeceğiz. Mazeret üretmeyeceğiz. Kütahya halkına söz veriyoruz. Biz size sözünü verdiğimiz projeleri yapmak zorundayız. Bizim Meral Akşener’e Kütahya’da belediyeyi alıp projelerimizi yerine getirme sözümüz var. Bunu da hep beraber başaracağız. Biz bir bir çoğalacağız. Kütahya’da belediyeyi alacağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *