KÜTAHYA YEREL BASINA SAHİP ÇIKMALI!

301

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan yardımcısı ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, 2023 yılının Kütahya basını adına sıkıntılı geçtiğini, 2024 yılında aynı sıkıntıların yaşanmaması adına şehrin, yerel basına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün dayanışma günü olarak kutladıklarını ifade eden Başkan Erkan Sağlam, yerel basının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Sağlam, yerel basının sorunlarının çözümü noktasında adımlar atılmasının şart olduğunu belirtti.

MALİYETLERDE BÜYÜK ARTIŞLAR YAŞANDI

Kütahya’da yerel gazetelerin yaşam savaşı verdiğine vurgu yapan Başkan Sağlam “Kağıt, boya, kalıp, bilgisayar hepsi neredeyse yüzde 50 ile yüzde 150 arasında arttı. Bu süreç yerel basınımızı fazlasıyla etkilemiştir ve ayakta durmaya çalışan meslektaşlarımız büyük zorluklar yaşamaktadır” dedi.

Bu sorunu aşmak adına Kütahya’nın, iş dünyasından kurumlarına kadar herkesin yerel basına destek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Sağlam “Gazete okuma sayısı her geçen gün düşüyor. Aboneliklerimiz hızla iptal edilmekte. Yeni gazete abone sayısı yok denecek kadar az. Bunun önüne geçmek adına hep birlikte adımlar atmaya davet ediyoruz. Gazete ve internet sitelerimize destek verilerek bu zorlu sürecin atlatılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

ÖNEMLİ BİR DESTEK SAĞLAMIŞTIR

Basın İlan Kurumu’nun fiyat tarifesinde 2023 yılı sonunda yapılan ve onaylanarak yürürlüğe giren artış sayesinde yerel gazetelerin 2024 yılına rahat bir nefes alarak girme olanağı bulduğunu ifade eden Sağlam şöyle devam etti; “Bu günlük gazetelerimiz için önemli bir destek sağlamıştır. Teşekkür ederiz.”

“Ancak bu noktada kurumlarımızdan da özellikle rica ediyoruz. Doğrudan teminle yapılan alımların durdurulmasını istiyoruz. Acil durumlar dışında yapılan doğrudan teminler tamamen yasa dışı bir alımdır. Bu durum devletimizi de zarara uğratmaktadır. Askı ile ilana çıkma ya da farklı bir yöntemle resmi ilanların kısıtlanmasının önüne geçilmesini istiyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *