KSBÜ GERMİYAN KAMPÜSÜ MERKEZİ DERSLİK 1. ETAP TEMELİ ATILDI: KAMPÜS ŞEHRE ÇOK YAKIŞACAK

206

KSBÜ Germiyan Kampüsü Merkezi Derslik 1. Etap temel atma töreninde konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, kullandıkları tüm binaların hepsinin DPÜ’den devredilen binalar olduğuna dikkat çekerek “İlk defa bu binamız KSBÜ’nün bizzat kendi binası olacak.” Dedi. Tekin, Germiyan Kampüsünün Kütahya’ya çok yakışacağını vurguladı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Germiyan Kampüsü Merkezi Derslik 1. Etap temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam katıldı.

‘İLK KEZ KENDİ BİNAMIZ OLACAK’

KSBÜ için çok sevinçli bir gün olduğunu belirten Rektör Ahmet Tekin, 2018 yılında kurulmuş Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin eğitime ve mezunlar vermeye devam ettiğini ifade etti. KSBÜ’nün kullandığı binaların hepsinin Dumlupınar Üniversitesi’nden protokolle devredilen binalar olduğuna dikkat çeken Tekin, “İlk defa bu binamız KSBÜ’nün bizzat kendi binası olacak. O nedenle bizim için tarihi bir gün.” İfadelerini kullandı.

Temeli atılan derslik binası hakkında bilgi veren Rektör Tekin, binanın çok nitelikli bir bina olacağını vurguladı. 4 bin 700 metrekarelik zemin ağına oturacak binanın 11 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu açıklayan Tekin, 26 farklı derslikte 3 bine yakın öğrencinin aynı anda ders görebileceğini, 4 farklı binada da 630 öğrencinin bilgisayar eğitimi alıp, bilgisayar ortamında sınavlarını yapabileceğini belirtti. Tekin, derslikte aynı zamanda öğrencilerin oturma alanları, okuma alanları ve ders çalışma alanlarını da kullanabilme imkânı bulacağını açıkladı.

‘TEK KAMPÜS İLE BÖLÜNMÜŞ YAPIDAN KURTULACAĞIZ’

Ülkemizin genç nüfusuyla övündüğünü ifade eden Rektör Tekin, binanın geleceğimizin teminatı gençlerin en nitelikli şartlarda, en güzel ortamlarda eğitim alması için ciddi bir vesile olacağını dile getirdi. Öğrencilerin nitelikli eğitimlerin huzurlu bir ortamda almalarını sağlayacaklarını belirten Tekin, “Gençlerimiz çok daha fazlalarına layık. Biz de elimizden ne geliyorsa onların eğitim ortamlarının kalite düzeyini artırmak için uğraşacağız. Germiyan Kampüsü bizim tek kampüsümüz olacak. Bu bölünmüş yapıdan kurtulmuş olacağız ama tabii bu biraz zaman alacak.” Şeklinde konuştu.

450 bin metrekarelik tahsise ek olarak 100 bin metrekare genişleme alanları olduğunu dile getiren Tekin, “Kütahya’ya çok yakışacak bu kampüs ve bu üniversite” diyerek toplamda 550 bin metrekarelik kampüsün bittiği zaman Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birisi olacağını belirtti.

BÜYÜK BİR YATIRIM KÜTAHYA’YA AKTARILDI

Kampüsteki çalışmaların ciddi bir emeğin ürünü olduğuna değinen Tekin, KSBÜ’nün kuruluşundan beri emeği geçen herkese, tesisin kazandırılmasında desteğiniz esirgemeyen Vali Işın’a milletvekillerine ve İl Başkanı Önsay’a teşekkür etti. “Onların destekleri ve çabaları ile bu yatırım hem ülkemize hem Kütahya’mıza hem de üniversitemize kazandırıldı. Kolay bir yatırım değil; 300 milyon değerinde çok büyük bir yatırım, ülkemizin geçirdiği bu süreçte Kütahya’mıza aktarıldı. İnşallah bu binamız ile üniversitemiz, ülkemize çok daha nitelikli, kaliteli evlatlarımızı kazandırmaya vesile olacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘ŞANSLI İLLERDEN BİRİYİZ’

Sağlık bilimleri üniversitesinin bulunduğu ender illerden birisinin Kütahya olduğunu belirten Kütahya Valisi Musa Işın, “Bu nedenle şanslıyız, özellikle sağlık hizmetlerine erişimin, ulaşımın kolay olması açısında son derece önemlidir biz bu noktada çok şanslıyız.” Dedi.  Rektör Tekin ve ekibinin büyük bir gayret içinde olduğunu ifade eden Vali Işın, kampüsün kısa süre içinde burası müstakil ve güzel bir kampüs haline geleceğini müjdeledi.

Kütahya’ya en güzel hizmetlerin gelmesi için büyük gayret içerisinde olacaklarını ifade eden Vali IŞın, “Her türlü desteğimiz rektörümüz üniversitemiz ve yönetiminin yanındadır. Hiçbir zaman yalnız bırakmayız. Hep birlikte güzle şehrimize güzel hizmetler yapacağız. Ecdadımıza layık olmanın gayretini göstereceğiz. Tesisin en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile, protokol üyeleri temel atma butonunun başına geçip çalışmayı, hep birlikte başlattı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *