TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBESİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DÜZENLEDİ ‘GAYEMİZ EMEKLİLERE FAYDA SAĞLAYABİLMEK’

204

6 Ocak’taki Olağanüstü Genel Kurul’da Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı seçilen Halil Oyan, öncelikli hedeflerinin tanıtım yaparak üye sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Oyan, Şube olarak uzlaşma kültürü içinde birlik beraberlik ruhuyla tek gayelerinin emeklilere fayda sağlamak olduğunu vurguladı.

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi 6 Ocak’ta Bengisu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Olağanüstü Genel Kurulla yeni yönetimini belirledi. Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı seçilen Halil Oyan, hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

‘KÜTAHYA’DAKİ EMEKLİLERİ TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Olağanüstü Genel Kurulun yoğun bir katılımla ve sükûnetle gerçekleştirildiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Halil Oyan, “Normalde olağan genel kurulumuz temmuzdaydı. İlhan Bintez Başkanımızın kendi isteği ile görevi bırakmasının ardından Olağanüstü Genel Kurulda tek liste ile seçime gidildi ve başkanlık bize nasip oldu.” Dedi. İşletme bölümünü bitirip yüksek lisans eğitimini tamamladığını dile getiren Oyan, “Hem Kütahya’da hem Antalya’da Tarım Kredi Kooperatiflerinde bölge müdür yardımcılığı yaptım ve emekli oldum. Halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi Optisyenlik okuyorum. Son sınıfa geldim.” Şeklinde konuştu. Oyan, kurulan yeni yönetimle Kütahya’daki emeklileri temsil etmeye devam edeceklerini belirtti.

ÖNCELİKLİ HEDEF ÜYE SAYISINI ARTIRMAK

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi’nin 4 bine yakın üyesi olduğunu dile getiren Oyan, “STK olarak güçlü görünse de bence yeterli değil. Çünkü şu an Kütahya 145 bin emekli var. Tavşanlı ve Domaniç haricinde tüm ilçeler bize bağlı. EYT’den çok fazla emekli oldu onlara ulaşmaya çalışıyoruz.” Dedi. Oyan, Kütahya gibi bir emekli şehrinde üye sayısının daha fazla olması gerektiğine değinen Oyan, öncelikli hedeflerinin tanıtım yaparak üye sayısını artırmak olduğunu vurguladı.

ÜYELERE BİRÇOK AYRICALIK TANINIYOR

Emeklilerin ihtiyacı için sağlık kuruluşları başta olmak üzere 30’un üzerinde birçok kurum ve işletme ile anlaşmaları olduğunu açıklayan Oyan, “Üyelerimiz anlaşmalı kurumlarda sağlanan imkanlardan yararlanabilirler. Onun dışında 2 ay ötelemeli 6 taksitle kömür satışımız var. Ankara Kızılay’da misafirhanemiz var. Balıkesir Erdek’te tatil tesissimiz var. Futbolsever üyelerimiz için Türkiye liglerinin yayınladığı platformdan yüzde 25 indirim imkânı sunuluyor. Geziler düzenliyoruz.” Şeklinde konuştu.  Oyan, üye olan tüm emekliler ve birinci derece yakınlarının Türkiye’nin her tarafında bizim anlaşma yapılmış kurum ve işletmelerdeki ayrıcalıklardan yaranabileceğini aktardı.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İLE HAREKET EDİYORUZ

Yıllık aidatının bu sene 120 TL olduğunu ifade eden Oyan, “Ödemesi takip eden yılı ocak ayında oluyor. Yani bugün üye olan biri imkanlardan yaralanmaya başlayacak ama ilk aidatı 2025 Ocak ayında olacak. Şube olarak uzlaşma kültürü içinde birlik beraberlik ruhuyla emeklilerimiz için ne yapabiliriz diye gayret ediyoruz. Bizim tek gayemiz emeklilere fayda sağlamak.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *