KÜTAHYA ŞEHİTLER İÇİN TEK YÜREK OLDU: ŞEHİTLERE RAHMET TERÖRE LANET

163

KÜSİDAP tarafından düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, İsrail’e ve Abd’ye Lanet” mitinginde Kütahyalılar şehitleri için tek yürek oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Siyonizmin iki terör örgütü İsrail’i ve PKK’ya karşı İslam ülkelerini, soydaşlarımızı ve vicdanlı tüm insanlığı iş birliğine davet etti.

Tüm Türkiye haftasonu boyunca Kuzey Irak’dan acı habere ağladı. Pençe Kilit Harekatı’nda 9 askerin şehit olması sebebiyle Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP), Kütahya Zafer Meydanında “Şehitlerimize Rahmet, İsrail’e ve Abd’ye Lanet” mitingi düzenledi.

ŞANLI BAYRAK GENÇLERİN VE

ÇOCUKLARIN ELİNDE DALGALANDI

Kütahya’daki birçok sivil toplum örgütünün ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingde açılan dev Türk bayrağının gençlerin ve çocukların elinde dalgalandı. Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan askerler ve İsrail’in zulmü altındaki Gazzeliler için duaların edildiği mitingde hüzünlü anlar yaşandı.

Şehitlerin acısının Türkiye’nin yüreğine bir kor gibi düştüğünü belirten Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, şehit olan yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize şifa, Milletimize başı sağlığı diledi.

PKK terörünü şiddetle ve nefretle lanetlediklerini ifade eden Fatih Köse, “İsrail ve PKK ayrı terör örgütleri değildir. Her iki terör örgütünü besleyen, organize eden ABD’dir. Her ikisi de büyük İsrail için ortaklaşa terör ve katliam yapıyor.” Şeklinde konuştu.

SİYONİZMİN İKİ TERÖR ÖRGÜTÜ İSRAİL VE PKK

Son iki terör saldırısının doğrudan ABD ve İsrail tarafından planlanıp uygulandığını ifade eden Köse, “Amasız fakatsız her türlü terörün karşısındayız. Bu gün şehitlerimizin yasını tutuyoruz. Ancak bu güne kadar olduğu gibi yine hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız.” Dedi.  Siyonizmin iki terör örgütü İsrail’i ve PKK’yı lanetleyen Köse, bu iki terör örgütüne karşı İslam ülkelerini, soydaşlarımızı ve vicdanlı tüm insanlığı iş birliğine davet etti.

Terör örgütünün 40 yıldan fazla süredir bitmemesinin bir sebebinin içerdeki işbirlikçileri olduğunu vurgulayan Köse; şu ifadeleri kullandı: “Bilerek ya da bilmeyerek terörün propagandasını yapan, terör örgütlerini sevindiren eylemlerde bulunan, sivil ya da siyasal bir takım organizasyonlarla teröre hizmet eden tüm iş birlikçilerini ayrıca lanetliyor ve toplumsal bilincin yükselmesi için halkımızı uyanık olmaya davet ediyoruz.”

23 BİNİ AŞKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

İnsanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine Gazze’de şahitlik ettiğini ifade eden Fatih Köse, “Irkçı ve işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp.” İfadelerini kullandı.

İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin evin zarar gördüğünü açıklayan Köse, “2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti.” Dedi. Gazze’de on binlerce insanın, yeterli gıdaya ve suya ulaşamadığı için ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Köse, İşgalci İsrail’in haftalardır, Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerindeki Filistinli sivilleri güneye göçe zorladığını, “güvenli bölgeler” olduğunu iddia ettikleri güney bölgelerine de saldırıp katliamlar yaptığını ifade etti.

EN CİDDİ KRİZ SAĞLIK HİZMETLERİNDE

Gazze’de insani krizin en ciddi boyutlarda yaşandığı alanlardan birinin de sağlık hizmetleri olduğunu aktaran Köse, “150’ye yakın sağlık merkezi ve hastanenin yanı sıra yaralıları taşıyan 100’den fazla ambulans işgalcilerin saldırısına uğradı. Bugüne kadar çok sayıda yaralı ve hasta, sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tedavi göremedi ve hayatlarını kaybetti. Gazze’de 50 bin hamile kadın gerekli adımlar atılmazsa, 50 bin kadın, elektrik ve medikal hizmetler olmadan doğum yapmak zorunda kalabilir. Düşük sebebiyle çok sayıda bebek daha dünyaya gözlerini açamadan anne karnında hayatlarını kaybetti.” Şeklinde konuştu.

REFAH SINIR KAPISI TAMAMEN AÇILMALI

Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi için şehrin enerji ve temiz su ihtiyacının acil olarak karşılanması gerektiğini belirten Köse, Mısır Hükümeti’nin Gazze’de ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin şehre girebilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı bir an önce tamamen açması gerektiğine dikkat çekti. Acil ateşkes çağrısını yineleyen Köse, , Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletlerin, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için acil şekilde adım atması gerektiğini vurguladı.  

Bütün İslam ülkeleri ve halklarının bir araya gelip tepkisini ortaya koyması gerektiğine vurgu yapan Köse, İsrail’in hukuksuz işgal hareketi ile katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE’YE SALDIRANLARLA AYNI ODAKLAR

Terör örgütlerini destekleyerek Türkiye’ye saldıranlarla Gazze’de soykırım yapanların aynı odaklar olduğunu ifade eden Köse, “Gazze meselesi Türkiye’nin bağımsızlığı meselesinden ayrı düşünülemez. İşte bu sebeple, şehitlerimiz için teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. Teröristlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu bir kere daha haykırıyoruz.” Dedi. Kütahya’daki STK’lar olarak terör eylemlerini gerçekleştiren PKK terör örgütünü, Gazze’de soykırım yapan Siyonist İsraili ve onları destekleyen ABD’yi ve tüm destekçilerini şiddetle lanetleyen Köse, “Ülkemizin bekası için canını ortaya koyan güvenlik güçlerimizin duacısıyız. Rabbim onları korusun. Ayaklarına taş değmesin.” Duasında bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *