‘YÜKSELEN BU ÇITAYI DÜŞÜRMEMEK GEREK’

153

Tavşanlı’da yaptıkları faaliyetler ve gelecek hedeflerini aktaran Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı bugün bir gelişim ve değişim yaşıyorsa bu Tavşanlı halkının bizimle beraber yol yürüyüşünden kaynaklanıyor. Tavşanlı bir çıta yükseltti. Biz veya bir başkası fark etmez kimsenin bu çıtayı düşürmemesi gerekiyor.”dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

2024 yılının Kütahya için bir fırsat olduğunu ifade eden Milletvekili Mehmet Demir, “Mecliste 5 kişiyiz, iktidar olarak 3 kişiyiz. Yeni sistem uygulama kararı aldık. Yeni Kütahya modeli ile şehrimizi temsil ediyoruz. Biz birlikten beraberlikten yanayız. Kararımız tek olsun. İçeride konuşalım bir yere gittiğimizde istediğimiz kararımız tek olsun istiyoruz” dedi. Demir, işlerin net bir kararlılıkla yapıldığı bu yeni modelin adının Kütahya modeli olduğunu vurguladı.

‘TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK’

5, 10 ve 50 yıllık planı yapılması için çok ciddi kararlar alındığını belirten Demir, Kütahya’da turizm alanında önemli kararlar alınacağını vurguladı. Basının önemine değinen Demir, “Yeni Kütahya Modelinin” gazeteciler için de geçerli olduğunu dile getirdi.

2004 senesinde AK Parti’nin Tavşanlı’daki programlarını uygulayacak ekip başı olduğunu ifade eden Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “196 sayfa rapor hazırladık. Mevcut adaya sunduk. 2009 yılında nasip oldu belediye başkanı oldum. Tavşanlı’da 1989 senesinde, 94’de 99’da konuşulan konuları tekrar konuşmamak üzere 2009’da vatandaşın karşısına çıktık. Ve allaha şükürler olsun ki hedeflerimizi tamamladık.” Dedi. Atık su artırma tesisini 2015’de yaptıklarını açıklayan Güler, Tavşanlı’da 3 bin küsur sokak ve caddenin her birinde alt yapı çalışması yapıldığının bir metrekare uzunluğunda yağmur suyu hattı yokken tüm sokaklarda 385 km uzunluğunda yağmur suyu hattı oluşturulduğunu belirtti. Evlere bağlantı yapılan su hatları ve kanalizasyon hatlarının değiştirildiğini belirten Güler, Çinigaz’ın Tavşanlı’ya özel bir uygulama yaparak her sokakta ve caddede evlerin girişine doğalgaz kutularını koyduklarını bu sayede yolları tekraren kazmak zorunda kalmadıklarını vurguladı.

‘10 METRENİN ALTINDA YAYA YOLU BIRAKMADIK’

Bazı caddeler ve yolların yeni dönemde açıldığını ifade eden Güler, “6-7 metrelik yollar varken 20 metreye çıkardığımız yollar oldu. 10 metrenin altında yaya yolu bırakmadık. Çok fazla kamulaştırma yapmadık hızlı bir şekilde inşaları bitirdik. Böyle olunca vatandaşa güven sağlandı ve Tavşanlı halkının güveni sağlandı. Makine parkımız zenginleşti. Sosyal yatırımlar bitti. Devletin yapacağı bazı yatırımları biz yaptık. Okul bahçelerini düzenledik. Milli Eğitim Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve tavşanlı Belediyesinin Türkiye’deki ilk ve tek projesidir. Okullar hayat projesi Tavşanlı’da hayat buldu.” Şeklinde konuştu.

Devlet demiryolları üst geçitleri tamamen bittiği zaman Tavşanlı’nın kendi içerisindeki ulaşım ağının da tamamıyla bitirileceğini ifade eden Güler, şehir içi trafiğin düzene sokulması en büyük eksiklik olduğunu bu konuda projeleri bulunduğunu vurguladı.

ELEKTRİKTEN BÜYÜK TASARRUF

Türkiye’de 7 yerleşimde ana kaynağından su geldiğine dikkat çeken Başkan Güler, “Bunlardan biri Tavşanlı’da, 54 km mesafede ana kaynağından arıtılmadan sadece klor damıtma ile  evlerimize su geliyor 50 senelik bir ihtiyacı karşıladık bu çok büyük bir nimet. Hedefimiz Tavşanlı’daki su depolarını kendi cazibesiyle birlikte birbirini tamamlayan ve elektrik maliyeti olmayan bir hale getireceğiz. Bu da ortalama aylık 1 milyon 700 bin gibi bir elektrik maliyetinin belediyenin kasasında kalması anlamına geliyor. Tavşanlı Belediyesinin 50 yıllık ihtiyacını ortadan kaldırıyor. “ ifadelerini kullandı.

PROJELERE SADIK KALINMALI

2024, 2025, 2026 için adını koydukları projeler bulunduğuna dikkat çeken Başkan Güler, bu projelere sadık kalınmasının ilçe adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Tavşanlı Belediyesini temsil ederken Tavşanlı Belediye Başkanı olsa da belediyenin içinde diğer çalışanları gibi bir memur bir mühendisim olduğunu belirten Başkan Güler, “Tavşanlı bugün bir gelişim ve değişim yaşıyorsa bu Tavşanlı halkının bizimle beraber yol yürüyüşünden kaynaklanıyor. Tavşanlı bir çıta yükseltti. Biz veya bir başkası fark etmez kimsenin bu çıtayı düşürmemesi gerekiyor.”dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *