4. KÜTAHYA İL DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI: KALKINMA ORTAK AKIL İLE MÜMKÜN

250

Kütahya’nın gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla düzenlenen 4. İl Değerlendirme ve İstişare Toplantısında turizm, ulaşım, sanayi ve tarım sektörlerindeki kalkınma stratejileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Işın, bir ilin ancak tüm paydaşların iş birliğiyle kalkınabileceğini vurguladı.

Kütahya Valiliği himayesinde, Kütahya’nın gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla düzenlenen 4. İl Değerlendirme ve İstişare Toplantısı, Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekilleri, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AK Parti MKYK üyesi ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı İş İnsanı Dr. Erkan Güral, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, KÜTSO Başkanı Sn. Esin Güral Argat kurum ve kuruluşların temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda turizm, ulaşım, sanayi ve tarım sektörlerinde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı ve şehrin 4 ana sektördeki kalkınma stratejileri üzerine bilimsel temellere dayalı değerlendirmelerde bulunuldu.

‘TÜM KONULARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Vali Musa Işın, “Çok güzel sonuçlar elde ettik. Tüm bu konuların takipçisi olacağız ve hatta konuşurken bile birçok meseleyi çözümledik. Bakanlıklarımızla yapılan görüşmeler sonucunda sanayi ve istihdam konusunda umutluyuz” dedi.

‘TARİHİ CAMİLERİMİZİN ONARIMINA BAŞLAYACAĞIZ’

Kültür varlıklarının tespitinin yapıldığını ve eserlerin büyük bir kısmının 2024 yılında onarılacağını açıklayan Vali Işın, “Tarihi camilerimizin restorasyonuna hemen başlayacağız. Hiçbir eseri göz ardı etmiyoruz ve ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bu işi hep beraber yapıyoruz; birlikten kuvvet, güç doğar. Kimse ‘Bu işi tek başıma yapıyorum’ diyemez, dememeli. Hepimiz iyi niyetle bu işin içerisindeyiz” diye konuştu.

Bir ilin kalkınmasının ancak ortak akıl ve kolektif bir güçle mümkün olacağının altını çizen Vali Işın, “Devletin öncülüğünde, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve diğer ilgili paydaşların birlikteliğiyle hizmet edebiliriz. Çağdaş yönetim anlayışında buna ‘yönetişim’ denir ve biz de bu anlayışla hareket ediyoruz. Bir ilin ve ülkemizin kalkınması ancak tüm paydaşların iş birliğiyle gerçekleşebilir. Bu heyet, bu iş birliğinin teminatıdır” dedi.

‘SOMUT ADIMLAR ATILACAK’

Toplantıların ardından alınan kararlar ve ortaya çıkan sonuçların yol gösterici olacağını belirten Vali Işın, “Somut adımlar ortaya çıkacaktır. Şu ana kadar yapılan güzel çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

Kütahya’daki birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Vali Işın,“İyi niyetle, ciddi bir iş birliği içerisinde olduğumuzu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Hepimizin ortak amacı ilimizi daha ileri seviyelere taşımaktır. Bu süreçteki katkılarından ötürü tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gündemin ilk maddesi olan “turizm” ve “ulaşım” başlığında, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Turizm Master Planı ihalesi süreç hakkında bilgiler aktarıldı.

ULAŞIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu, ulaşım alanındaki çalışma grubunun sonuçlarını ve nihai değerlendirmeleri paylaştı. Ayrıca, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 40. kilometresinde planlanan Zafer OSB için kavşak düzenlemesi ve üst geçit projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

İkinci gündem maddesi kapsamında Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 Yılı Tarım Çalışma Grubu Kararları’nı sundu.

MEB’E SUNULAN RAPOR DEĞERLENDİRİLDİ

Sanayi ile ilgili olarak, Kütahya’da Yaratıcı Kültür Endüstrileri Enstitüsünün kurulması, biyogaz tesisi kurulumu ve tarım atıklarının değerlendirilmesi, OSB’lerin genişleme alanları ve yatırımlar, Yeşil OSB’ye dönüşüm çalışmaları, Kütahya OSB’nin yükleme alanı ve konteyner parkı oluşturulması gibi konular ele alındı. OSB’lerde Sağlık Koruma Bantlarına GES yapımı ve küçük ile orta ölçekli üreticiler için yeni OSB oluşturulmasına dair bilgilendirmeler de yapıldı. Son olarak, nitelikli insan kaynağının artırılması için MEB’e sunulan rapor, İstanbul Sanayi Odası uzmanlaştırma programı ve kurulacak kuluçka merkezleri hakkında protokolün detayları paylaşıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *