‘TERÖRİSTAN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

256

Terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdüğünü ifade eden  AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay sosyal medya hesabından teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz başlıklı bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir güvenlik toplantısı yapıldığını belirten Önsay, toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katıldığını açıkladı.

Önsay, toplantıda terörle mücadele stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiğini, Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan ve atılacak adımların ele alındığını vurguladı.

KÖKLERİ KURUNCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Türkiye Cumhuriyeti’nin, bekasına yönelik tehditleri kaynağında engelleme ve imha etme stratejisi çerçevesinde terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmekte olduğunu açık ve net bir biçimde ifade eden Önsay, hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Sınırlarımız içinde yok olma noktasına gelen bölücü terör örgütü, başarılı sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde çok ağır kayıplar vermiştir.” Şeklinde konuştu.

‘DÖKÜLEN HER DAMLA KANIN HESABI SORULACAK’

Terör örgütünün, Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştıkça, örgütün yeniden palazlandırma, yeniden canlandırma girişimlerinin de hız kazandığını ifade eden Önsay, “Son dönemde hudutlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemleri, örgütü semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir “teröristan” kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir.Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *