DRAG VE DRIFT PİSTİ KURULACAK

169

Yoncalı’da kurulacak Drag ve Drift Pisti Projesinin Kütahya’nın ekonomisi ve tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Başkan Işık, çoklu işbirlikleri gerektiği için uzayan Frig Vadisi Balon Turizmi Projesinin profesyonel bir ekip ile yerine getirileceğini ifade etti.Başkan Işık Vazo Kule hakkında da konuştu.

YARIŞLAR KÜTAHYA’DA YAPILACAK

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, devam eden ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıklarını projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Kütahya’yı otomobil ve motor sporlarında bir merkez haline getirmek amacıyla; modifiye edilmiş araçlarla bölgesel ve ulusal düzeyde otomobil yarışlarının yapılabileceği Drag ve Drift Pisti Projesi hakkında bilgi veren Başkan Işık, projenin il ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunacağını belirtti.

Proje için Yoncalı’da yeni açılan Alpaslan Türkeş bulvarının bulunduğu bölgede bulunan yer ile ilgili bütün çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Işık, “İnşallah 2024 projelerimiz bu pisti oraya kazandıracağız.” Dedi. Akıllı bisiklet ve elektrikli bisiklet ile ilgili görüşmelerin tamamlandığını belirten Başkan Işık, çok yakında Millet Bahçesinde ve Yedi Göllerde Kütahyalının değerlendireceği şekilde uygulamaya geçileceğini aktardı.

TÜM METRUK BİNALARIN YIKIMI TAMAMLANACAK

Kapalı Pazar yeri konusunda çalışmaları devam ettirdiklerini vurgulayan Başkan Işık, “Özellikle pazartesi pazarının çevresini kapattık. Bir pazar yeri projesi dahil olmak üzere çalışmalar devam ediyor.” İfadelerini kullandı. Kütahya Belediyesinin metruk binalar konusunda tarih yazdığını dile getiren Işık, “627 adet yıkılması gereken metruk binayı geride bıraktığımız 4 buçuk yıl içerisinde bitirdik. Geçmişte “tehlikelidir geçmeyeniz” diye birçok tabelanın olduğu bina şu anda yok. Ama buna rağmen 30 civarında yine işlemi devam eden yıkılması gereken binamız var onları da dönem sonuna kadar inşallah bitireceğiz. Toplamda 657 adet kayıtlı olan metruk binanın tamamını bu 5 yılda bitirmiş olacağız. Buna ek olarak 296 adet kentsel dönüşüm kapsamındaki binayı yıktık. Bin 285 adet bu yıkımlar sorasında veya bireysel ihtiyaç duyulanların onarım çalışmalarını yaptık. Metruk bina konusunda çok önemli bir konuyu yerine getirdik.” İfadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EN BAŞARILI YIL

Kentsel dönüşüm konusunda Kütahya Belediyesi tarihindeki en şanslı ve başarılı yılın geçirildiğini söyleyen Başkan IŞık, “2013 yılında bu yana sadece Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmiş 12 mahalle ve 9 dere yatağımızın yenilenmesi konusunda 20 yıllık bir süre verilmesine rağmen neredeyse hiçbir somut adımın atılamamışken bu dönemde vefada 500 konut bitek üzere yüzde 90’lar seviyesinde.” Dedi. Osmangazi mahallesinde 500 konutun yüzde 90’lar seviyesinde bitmek üzere olduğunu belirten Işık, mart ayına bitirilmesi planlanan konutların teslim edileceğini ifade etti. Işık,  Sultanbağı’nda da toplam 840 hak sahibinin sorununun da çözüleceğini vurguladı.

FRİG VADİSİ BALON TURİZMİ PROJESİ NEDEN UZADI?

İmar çevre ve şehircilik projeleri konusunda sadece Frig Vadisi Balon turizmi projesini yapılmadığını aktaran Başkan Işık, “Çünkü burada teknik bir sorun var. Hem Frig Vadisi balon turizmini yapılacak alanın belediyenin mücavir alanı dışında olması hem de rüzgâr akıntısı nedeniyle uzman kişilerin belirleyeceği alanlarda bu işlerin yapılması lazım. Mücavir alanımızın dışında olduğu için projenin gerçekleştirilmesinde çoklu işbirlikleri gerekiyor bu yüzden onu bugüne kadar gerçekleştiremedik.” Dedi. 2024 yılı içerinde hazırlıkların devam ettiğine değinen Işık, uygun, bu işi bilen bir profesyonel bir ekip bulduğumuzda onu projenin de yerine getirileceğini ifade etti.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Devam devam edecek projeler kapsamında ilerleyen çalışmalar olduğuna dikkat çeken Işık, “Örneğin Vazo Kule’de tüm projeler yapıldı. Yap, işlet, devret ile taahhütte bulunduk. Şu ana kadar ekonomik sıkıntı sebebiyle yatırımı üstelenecek yüklenici firma ihalelere çıkmış olmamıza rağmen olmadı. Ama diğer tüm hazırlıklarımız yerinde aynı şekilde devam ediyoruz.” Dedi.

Enne Barajı Sağlık ve Spor Kompleksi konusunda 151 metrekare alanı belediyenin mülkü haline getirip yap, işlet, devret modeliyle ihale sürecinin devam ettiği bir noktaya ulaşıldığını belirten Işık, 2024 yılında kompleksi şehre kazandıracaklarının altını çizdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *