ADAYLAR NETLEŞTİ SIRA PROJELERDE

296

Kütahya’da en fazla oy alan dört siyasi partinin belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından gözler açıklanacak proje ve vaatlere çevirdi. Son seçimdeki iki aday, tekrar aynı sahneye çıkarken, bir eski başkanın da dahil olduğu seçim yarışı git gide kızışıyor. 

Türkiye 31 Mart günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine kilitlendi. Kütahya’da da seçime iki buçuk ay kala dört siyasi partinin adayları belli oldu. Parti kulislerinin aday hareketliliği Çarşamba günü AK Parti Belediye Başkan adayının Kamil Saraçoğlu olarak belirlenmesinin ardından son buldu.

Kütahya’da son seçimlerde en fazla oy alan dört parti arasında başkan adayını ilk açıklayan İYİ Parti oldu. Seçimlere bağımsız bir adayla çıkacağı kesinleştikten sonra Kasım ayının başında Genel Başkan Meral Akşener’in Kütahya ziyaretinde Ahmet Tekdemir’in Belediye Başkan Adaylığı kesinleşti.

CHP’de seçimlerde yarışacak isim Aralık ayının sonlarına doğru Belediye Başkan Adayı olarak Eyüp Kahveci’nin açıklanmasıyla netleşti. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen son yerel seçimlerde de yarışmış iki adaydan biri olan Kahveci, Kütahya’daki oyların yüzde 25,6’sını almıştı.

10 Ocak tarihinde ise MHP Belediye Başkanı Adayını mevcut Başkan Prof. Dr. Alim Işık olarak açıkladı. 2019’daki yerel seçimlerde yüzde 38,6 oranında oy alan Işık, aynı yarışını ikinci kez galip bitirmek için çaba gösterecek.

AK Parti’nin Belediye Başkan adayı ise Çarşamba günü 2014 – 2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapmış Kamil Saraçoğlu olarak açıklandı. Başkanlığının ardından vatandaşla gönül bağının hiç kopmadığını ifade eden Saraçoğlu, 2014 yılında yüzde 48,9 oy alarak oturduğu başkanlık koltuğuna ikinci kez talip.

Genel seçimlerde Kütahya’daki oy oranı ile dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisinin ise başkanlık yarışına tek başına girip girmeyeceği, tek başına girmesi halinde adayının kim olacağı ise belirsizliğini koruyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *