BELEDİYE HASTANESİ PROJESİ BAKANLIĞA TAHSİS EDİLDİ

607

Seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hastanesi Projesi ilgili gelişmeleri aktaran Alim Işık Hazıazizler Mahallesi’ne hastanenin yapılacağını belirterek “Belediyenin 72 dönüm alanını Sağlık Bakanlığı’na tahsis ederek, şehrimize o yatırımın gelmesini sağladık” dedi.

BÖLGENİN DEPREM RİSKİ VARDI

5 yıl önce seçim vaatleri içerisinde Belediye Hastanesi Projesi’nin de yer alığını hatırlatan Kütahya Belediye Başkanı Alim ışık “Belediye Hastanesi konusu taahhüdümüzdü. Gelir gelmez konuyla ilişkili çalışmaya başladıktan sonra eş zamanlı olarak Germiyan’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin genişleme alanı içerisinde bir ek hastane yapımı bakanlık tarafından gündeme getirilince belediyemize ait 72 bin metrekarelik arsayı oraya takas usulüyle tahsis etmiş olduk. Ama sonrasında orasıyla alakalı sorunla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Planlanan bölge ile ilgili yapılan proje çalışmaları sırasında deprem riskinin olduğunu ve fay hattının bulunduğu yönünde teknik bir sorunla karşılaştıklarını vurgulayan Başkan ışık “Bölgenin de analizlerini belediyenin bütçesinden yaptırarak riskli bölgelerin tespitinden sonra bakanlığa sunduk. Ama son bakanlığın aldığı karar gereğince burada hastane olması nedeniyle küçük riskte olsa onun yerine eski Hacıaziziler’de Sağlık Bakanlığı’na geçmişte tahsis edilmiş olan şimdiki şehir hastanesinin ilk kurulduğu alana o hastanenin yapılması kararlaştırıldı” şeklinde konuştu

‘ŞEHRİMİZE O YATIRIMIN

GELMESİNİ SAĞLADIK’

600 yataklı yeni hastane yapılmasıyla ilgili bakanlığın açıklama yaptığını dile getiren Başkan Işık “Bakanımız geçtiğimiz ay beni arayarak, 2 parselin imar durumu ile ilgili özellikleri istedi, verdik. Sonra Hacıazizler’deki bölgeye karar verdiklerini duyurduk. Dolayısıyla bu konuda da resmi kurumumuzla iş birliği halinde belediyenin 72 dönüm toplam alanını bakanlığa tahsis ederek şehrimize o yatırımın gelmesini sağladık” ifadelerine yer verdi. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *