LİSE ÖĞRENCİLERİ DERNEĞİ ZİYARET ETTİ: ‘TOPLUMSAL DESTEK SIZIYI HAFİFLETİYOR’

224

Abdülhamid Han Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ziyaretinde Başkan Asım Okat, şehit yakını ve gazi gibi şerefli onurlu ünvanları taşıyanlar için en önemli şeyin toplumsal destek olduğunu belirtti.

Abdülhamid Han Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi’ni ziyaret etti. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Başkanı Asım Okat ve dernek üyesi gazilerle bir araya gelen öğrenciler, minnetlerini sundu.

Öğrencilere ziyaretleri için teşekkür eden Asım Okat, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2008 yılında biz Kütahya şubesinin açıldığını ifade eden Okat, “Burada sosyal alan ve kütüphane gibi alanımız var. Gazilerimizle, şehit ailelerimizle birlikte vakit geçirebileceğimiz bir alan oluşturduk. Biz burada 1980 sonrası günümüze kadar olan şehitlerimizi yakışır bir alan oluşturmak için gerişimde bulunduk. Bu alanda şehitlerimizi ve gazilerimizi gökyüzünde parlayan bir yıldız olarak tasvir ettik. Bu alanın tasarlanması yapımı tamamıyla bizim dernek bünyesiyle oldu.” ifadelerini kullandı.

4-5 yıllık büyük bir emekle Kütahya’da 1. Dünya savaşında şehit olan Kütahyalı şehitleri de arşivlediklerini ifade eden Okat, kahramanların isimlerinin yer aldığı halk köşesi ve konferans salonu oluşturduklarını dile getirdi.

‘BU ÜNVANLAR BİR ONUR’

Son 21 günde 21 şehit verilmesinin yarattığı acıya değinen Okat, “Bunun açısını hepimiz duyuyoruz. Sizin bu ziyaretinizi de bununla bağdaştırıyoruz. Onun için bizim nezdimizde çok daha anlamlı çok daha kıymetli. Geleceğimizi emanet ettiğimiz nesilsiniz. Sizin yerinizdeyken bize de aynısı söyleniyordu. Allah bize bir lütuf bahşetti. Her isteyen gazi olamaz her isteyen şehit olamaz. Bizim için lütuf. Biz bu onurlu unvanları kendimiz taşıyoruz ama bu onuru taşırken bize en büyük gayret atfeden toplumsal destek.” İfadelerini kullandı.

‘VATAN İÇİN CANINI VERENLER

SAYESİNDE BUGÜNLERE GELDİK’

Bir evladın bir uzvun eksikliğinde en önemli şeyin toplumdaki diğer vatandaşlardan destek görmek olduğunu dile getiren Okat, “Bu noktada herhangi bir şey yapmaya gerek yok. Toplumumuz esasında şehit ve gazilere borçlu. Hakikaten sizlerle borçlu olduğunuzu düşünerek şehit ve gazilerimize bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü onlar varsa, bu vatan için canını feda edenler varsa, onlar sayesinde bugünlere geldik. Bağımsız bir şekilde yaşıyorsak onlar sayesinde. Sizlerden ricam gazi abilerinizi gördüğünüz zaman bir tebessümü esirgemeyin. Yanlarına gidip bir “nasılsınız” demeyi esirgemeyin. Bu tip yaklaşımlar şehit ailelini ve gazileri ayakta tutan şeyler. Biz toplum tarafından önemsendiğimizi hissettiğimizde yaşadığımız sıkıntılar hafifliyor.” Şeklinde konuştu.

MALUL VE MUHARİP GAZİ ARASINDAKİ FARK?

Malul gazi ve muharip gazi arasındaki farka değinen Okat, “Malul gazi demek iç güvenlik ve asayiş sağlamakla görevli iken özellikle yaralanan ve uzuvlarından kalıtsal sakatlıklar kalanlara malul gazi diyoruz. Buradaki gazilerimizin hepsi malul gazidir. Kimimizin elleri protez, kimimizin ayakları protez. Kimimizin gözü görmüyor. Kimimizin iç organlarında sıkıntı var. Birçoğumuz bu vatana uzuvlarından birini vermiş demektir. Yani herhangi bir şekilde maluliyet oluşmuş gazi abileriniz.” Dedi. Muharip gaziliğin ise savaş ilan ettiğimiz ya da başka ülkeyle savaşa girdiğimizde yaralanan gazileri tanımladığını ifade eden Okat, Kıbrıs, Kore ve İstiklal gazilerinin muharip gazi olduğunu belirtti.

“Sizler hep aklımızdasınız. Sizler bizim başımızın tacısınız.” İfadelerini kullanan Abdülhamid Han Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fadik Avkan, misafirperverlikleri için dernek yönetimine teşekkür etti. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Başkanı Asım Okat öğrencilere dernek binasındaki bölümleri gezdirdi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *