‘SEÇİMLERE GÜÇLÜ ŞEKİLDE GİRİYORUZ’

169

Kütahya’da Belediye Başkanı Adayı Ahmet Tekdemir ve ilçelerdeki Başkan adayları ile seçime güçlü bir şekilde girdiklerini ifade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, özellikle deprem riskinin olduğu illerde yıkım ve kayıpları en aza indirecek yeni bir kentsel dönüşüm stratejisi kurgulayacaklarını açıkladı

‘KISIR BİR SİYASET ANLAYIŞI SÜRÜYOR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaret etti. Türkiye’de kısır bir siyaset anlayışı hüküm sürdüğünü ifade eden Demir, “Bu anlayış yüzünden de sandık oy sayım etkinliğinde ibaret gibi görülmektedir. Seçmen de her hâlükârda kendilerine oy vermek zorunda olan idareleri ipotek konulduğu düşünülen olarak tanımlanmaktadır. Hâlbuki siyaset bundan sonra daha fazlasıdır.” Dedi. Siyasetin milletin derdine çare olma, halkın refahını artırma, vatandaşına doğrudan dokunma sanatı olduğunu vurgulayan Demir, “Bu maksatla kurulmuş olan İYİ Parti siyasetin unutulan ruhunu yeniden canlandırmak, milletimiz için hakkıyla rekabetin nasıl yapıldığını Türkiye’ye göstermek liyakatli ve ehliyetli adaylarımız ile kutuplaşmış siyasete alternatif olmak amacıyla seçimlere hür ve müstakil olarak girmektedir.” Dedi.

Kütahya’da Belediye Başkanı Adayı Ahmet Tekdemir ve ilçelerdeki Başkan adayları ile seçime güçlü bir şekilde girdiklerini ifade eden Demir, İYİ Parti olarak ilk günden beri millet ve memleket için yılmadan çalışmaya, vizyonları gereğince, parti programı ilkeleri doğrultusunda azimle ve inançla yürümeye devam ettiklerini belirtti.

İYİ Belediyecilik misyonuyla milleti beton yığınlarına mahkum eden fırsatçı yönetim anlayışına son vermek şehirleri insan ve çevre odaklı bütüncül bir imar anlayışla yeniden planlamak amacı taşıdıklarını dile getiren Demir, yerel seçimlere Kütahya ve Türkiye çapında iddialı girdiklerini vurguladı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Yetkiyi devraldıklarında sürdürülebilir kentleşme stratejisini hayata geçireceklerini ifade eden Demir, “Yeşil alanların korunması ve genişletilmesi sağlayacak, her şeyden önce kentsel dönüşüm anlayışını değiştireceğiz. Doğal afet riskinin yüksek olduğu illerimizde yıkım ve kayıpları en aza indirecek kentsel dönüşüm ve imar adımlarını, rantı değil kamu yararını gözeten şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hemşerimizle el ele buluşturacağız.” Şeklinde konuştu.

Genel seçimler sonrasında öncesinde de devam eden sorunlara dikkat çeken Demir, “Sığınmacı düzensiz göçmenler ve geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler, beyin göçü, gıda başta olmak üzere şu anda ki yüksek enflasyon, emekli ve çalışanların yetersiz alım gücü, önlenemeyen kur artışı, yüksek akaryakıt fiyatları, barınma, kiralar, işsizlik oranı, sosyal yardıma muhtaç kişi sayısı, açlık ve yoksulluk sınırı, geçim sıkıntılarından kaynaklı mutsuz insan sayısının ve hane halkının sayılarının artması, çiftçilerin perişan edilmesi dahil her sorunu çözeceğiz. Bu sorunlarla beraber tarım arızilerinin imara turizme sanayiye açılması, orman ve zeytin alanlarının küçültülmesi, deprem riskine karşı korunaklı alanların oluşturulamaması, vatandaşın mahkemelerde uzun yargılamalardan dolayı hak arama hürriyetlerinin zamanında tecelli etmemesi konusunu güçlü kadrolarımızla halledeceğiz.” Dedi.

LİYAKATLİ KADROLAR GÖREVE HAZIR

Kamu ihalelerinin şeffaf bir şekilde yapılmadığı konusundaki genel bir algı ve iddialar öncelikli bir problem olduğuna değinen Demir, şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti’nin liyakatli, ehliyetli, dinamik, üçüncü yol doğrultusunda hedefe çıkmış kadroları ve seçmenimizin vereceği teveccüh doğrultusunda yetki çerçevesinde bu sorunu çözeceğiz. Milletimizin hak ettiği refah düzeyine ulaşmak için gece gündüz çalışmak üzere kararlılıkla yoluna devam etmektedir.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *