86 BİN 929 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI: ‘BU KISA MOLAYI İYİ DEĞERLENDİRİN’

241

11 Eylül 2023’de başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi dün itibariyle sona erdi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, öğrencilere kısa molada mümkün mertebe kendilerine ve ailelerine zaman ayırmayı, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmayı; vakitlerini kişisel gelişime ayırmalarını tavsiye etti.  

YILIN BİRİNCİ DÖNEMİ TAMAMLANDI

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’da da öğrenciler karne heyecanı yaşadı.590 okulda 86 bin 929 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Atakent İlkokulunda düzenlenen karne törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İKİNCİ DÖNEM 5 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

75. Yıl Mahallesi’ndeki Atakent İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek miniklerin heyecanına ortak olan il protokolü öğrencilere karnelerini takdim etti. Karnelerini alan öğrenciler, 5 Şubat’ta başlayacak ikinci döneme kadar tatilin tadını çıkaracak.

Karnelerini alan öğrencilere başarılar dileyen Vali Musa Işın, “Tatil hem dinlenme hem de kendinizi geliştirme fırsatıdır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu süreci en iyi şekilde değerlendirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Minikleri tek tek tebrik eden ve TÜBİTAK’ın Bilim Çocuk dergisini hediye eden Başkan Işık, başta öğretmenler olmak üzere öğrencilerin ailelerine fedakârlıkları için teşekkürlerini iletti

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de yarıyıl tatili sebebiyle bir mesaj yayınladı. Eğitim ışığını yurdun dört bir köşesine yayan irfan ordusunun neferleri olarak dün olduğu gibi bu gün de bütün bu sorumluluklarını yerine getirerek çocukların hem akademik hem de ahlaki yönden gelişmesi için çabaladığımız bir dönemin daha sonuna geldiklerini belirten Başyiğit, tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutladı.

‘KARNE BAŞARISIZLIK GÖSTERGESİ DEĞİL’

“Bütün gayretimiz, hayallerimiz, çalışmalarımız her şey sizler için.” Diye seslendiği çocukların hayatıı anlamlı kıldığını vurgulayan Başyiğit, “Karnedeki değerlendirmeleri, başarı ya da başarısızlık göstergesi değil; güçlü ve zayıf yönlerinizi tespit aracı olarak görmelisiniz. Önemli olan süreç içerisinde akademik yönden gelişirken diğer taraftan da millî ve manevi değerlerle şekillenmeniz ve hayata dair hedeflerinize odaklanmanızdır. Eğitime vermiş olduğumuz bu kısa mola da sizlere tavsiyem mümkün mertebe kendinize ve ailenize zaman ayırmanız, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmanız; vaktinizi kişisel gelişmenize katkı sağlayacak şekilde geçirmeniz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *