ÜLKEMİZDE KRİZ GÜNDEMİMİZDE UZAY VAR

198

Yaşanan hiper enflasyon ile şu anki krizin 1994 ve 99 krizinden daha derin olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, Türkiye’de uzay gündeminde önce halkın refahının sağlanması gibi çok daha önemi bir konu olduğuna dikkat çekti.

KRİZ 99’DAN DAHA DERİN

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, Kütahya ziyaretinde emekli zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki gıda enflasyonuna dikkat çeken Ali Demir, çiğ süte ve süt ürünlerine son 3 ayda yüzde 200 civarında zam geldiğini belirtti. Emekli maaş artışlarına değinen Demir, kiraların 10 bin TL’yi bulduğu emekli şehri Kütahya’da yaşanan kira ödeme sorununa değindi. Türkiye’nin bir hiper enflasyon yaşadığını vurgulayan Demir, krizin 1994 ve 99 krizinden daha derin olduğunu belirtti.

‘HALKIN REFAHI ÇOK DAHA ÖNCELİKLİ’

Demir, “Uzay konusu var gündemde. Bu ülkenin halkımızın refahı gibi daha öncelikli sorunları var. Tamam, uzayda olmak bir gerekçe olabilir. Ancak şu anda toplumun öncelikli konuları: Enflasyon, işsizlik oranları, yüksek kur artışı, mahkemelerde kısa sürede hak arama hürriyetlerinin tecelli etmemesi, icra dosyalarının sayısı çiftçilerin mutsuzluğu, tarım arazilerinin küçülmesi. Bizim partimizin programı çerçevesinde demokratik ve kalkınmacı bir anlayışla bu sorunların önceliğinin değiştirilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *