‘AYRIMCILIĞA TOLERANS GÖSTERMEYİZ’

138

’Milli Birlik ve Kardeşlik Programında konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, “Bu topraklarda herkes kardeştir. Hepimiz eşitiz, kimsenin kimseye üstünlüğü yok.” diyerek resmi ya da özel kurumlarca herhangi bir ayrımcılık yapılması durumunda buna engel olacaklarını ve tolerans göstermeyeceklerini söyledi

Kütahya Valiliği ve Romanlar Konfederasyonunun iş birliğinde düzenlenen “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması” 17 ilden çok sayıda Roman vatandaşın katılımıyla Kütahya Yeni Spor Salonunda yapıldı. Buluşmaya; Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Roman derneklerinin başkan ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden buluşmada semah dönüldü ve tüm şehitler anısına dualar edildi. Etkinlikte salonu dolduran hemşehrilerimize bir konuşma yapan Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

‘HİÇ KİMSE BİZİ AYIRAMAZ

BİRLİĞİMİZE ZARAR VEREMEZ’

Roman vatandaşları Kütahya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren, Vali Musa Işın “Sizi burada görmekten son derece mutluyuz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Burası sizin eviniz, Kütahya sizin eviniz” dedi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Musa Işın, “Biz hepimiz Allah’ın kullarıyız, hepimiz Hz. Peygamberin ümmetiyiz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıyız. Aynı kitaba, bayrağa, vatana, tarihe ve kültüre sahibiz. Bu kadar ortak değerimiz varken, hiç kimse bizi ayıramaz, birliğimize zarar veremez. Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşayan insanlarız. Türklüğümüzle, Müslümanlığımızla, Hz. Peygamberin ümmeti olmakla iftihar ediyoruz. Biz, kahraman Türk milletinin birer ferdiyiz. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız” diye konuştu.

‘TÜRK VATANDAŞI OLMAK SON DERECE GURUR VERİCİDİR’

Roman vatandaşlarla her zaman iç içe olduklarının altını çizen Vali Işın, “Bu topraklarda herkes kardeştir. Hepimiz eşitiz, kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Türk vatandaşı olmak son derece gurur vericidir. Özellikle bilmenizi isterim ki devletin içinde çalışan birisi olarak yıllarca farklı yerlerde görev yaparken Roman vatandaşlarımızla iç içe olduk. Size temin ederim ki Roman vatandaşlarımızla ilgili devletimizin hiçbir kademesinde bir önyargı yoktur. Eğer bazı konularda kusurlar varsa bunlar devlete değil, biz yöneticilere aittir” dedi.

Roman vatandaşların kültürel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik Valilik olarak destek verdiklerini de ifade eden Sayın Vali Işın, resmi ya da özel kurumlarca herhangi bir ayrımcılık yapılması durumunda buna engel olacaklarını ve tolerans göstermeyeceklerini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *