BEKLENEN OLDU/ YUSUF KOÇ

424

 31 Mart mahalli idareler seçimlerine 67 gün kaldı. Şehrimizde merakla beklenen Adalet ve Kalkınma Partisinin Belediye Başkan adayı nihayet açıklandı. İktidar partisinin Kütahya adayı 2014-2019 yıllarında şehrimize hizmet etmiş 54’üncü dönem Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Saraçoğlu. Bu sürpriz olmadı zira son zamanlarda adı çok geçen biriydi. 2019’da aday gösterilmemesine rağmen kimseye kızmadı, partisinden kopmadı, halktan uzaklaşmadı onları sabırla dinledi, tenkitlerine tepki göstermedi, eksiklerini gördü ve kendisinin deyimiyle dersini aldı. İşte bütün bu özelliklerinden dolayı Kâmil Saraçoğlu’na oy vereceklerini

söyleyenler çoğaldı. Geçmişteki hizmetleri, insani ilişkileri vatandaşta karşılığını bulmuş olmalı ki genel merkezin yaptırdığı anketlerde de halkın tercihi bu yönde çıkmış.

 Resmi açıklamadan bir gün önce Kâmil Saraçoğlu’nun adaylığı sosyal medyada yer alınca dedikodu üretme merkezi ( DÜM) hemen harekete geçti. Başta il başkanı ve parti teşkilatlarının tepki göstereceklerini fısıldamaya başladılar. İl Başkanı Sayın Mustafa Önsay bunu sezmiş olmalı ki resmi açıklamayı beklemeden kamuoyuna” Önceki dönem Kütahya Belediye Başkanımız Kâmil Saraçoğlu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı oldu. Kütahya’mıza hayırlı olsun. Kütahya için durmak yola devam” açıklamasıyla asılsız söylentilerin önüne geçerek DÜM’e kapıyı kapattı.

 Bu tür yalanları yayanlar ya AK Partiyi tanımıyorlar ya da ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Benzeri söylentileri daha öncede duyduğumuz için inandırıcı bulmuyoruz. Yarın il başkanı Mustafa Önsay, Milletvekilleri ve tüm teşkilat mensuplarıyla şehrül emin makamına layık görülen Kâmil Saraçoğlu ile birlikte şehrimizi gezerken, herkesi ziyaret ederken göreceğiz. Zaten açıklamasında da bunu net şekilde ortaya koyan Başkan Önsay,” Kütahya için durmak yok yola devam” diyerek bu şehir için çalışacaklarını söylüyor. Tamam, Belediye Başkan adayı önemlidir ama İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelikleri de mühimdir. Seçmen onları da dikkate alarak oy verir. 

 Yerelde bunlar olurken genelde de siyaset arenası her geçen gün dahada hareketleniyor.” Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen ” bazı bonkör adaylar şimdiden anketörleri harekete geçirmişler bile. Dün neler yaptılarsa bugünde aynısını yapıyorlar. Nasrettin hocamızın ” Parayı veren düdüğü çalar” hikayesinde olduğu gibi. Bugünde parayı verenlerin yine şişirilmiş rakamlarla, manipülatif haberlerle uçuşa geçirdiklerini görüyoruz.

 Bilhassa cumhur ittifakının İstanbul büyük şehir belediye başkan adayı çalışkanlığı ve samimiyeti ile ünlenen Sayın Murat Kurum açıklanınca hemen ortaya çıktılar. Öyle hızlılar ki hiç zaman yitirmeden atışlar başladı. “Özellikle çok istenen İstanbul’da AKP diken üzerinde…Hemen hemen her ankette İmamoğlu önde, AKP adayı Murat Kurum geride” diye yazanlar oldu.

 Ne zaman ne çabuk anketler yaptırdınız da bu sonuca vardınız? Buda 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde doğruluğunu hiç sorgulamadığınız, komik duruma düştüğünüz anketlere benzemesin. Belli ki ders almış değilsiniz. O süreçte de anketçilerle gazeteciler koro halinde kazandık kazandık naraları atıyorlardı. Sonunda halkın oylarıyla tuş oldular sevgileri kursaklarında kaldı.

  Geçen seçim süreçlerinde abartılmış anketlerle’le Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60 oyla Cumhurbaşkanı seçimini kazanacağını hep yazdılar, söylediler ve hatta ” laf aramızda kazandık “dediler. Sandıklar açılıp halkın tercihi ortaya çıkınca havasını aldılar, gerçeklere toslayınca fosladılar fossolar! Hani millet ittifakı iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacaktı ne oldu? Genel başkanlığı kaybetti özel ofisine taşındı. Özgür Özel Genel Başkan oldu Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna oturdu. Resmiyette oldu ama icraatta öylemi? 

 Kütahya’da bu yazdığım pazartesi gününe kadar AK Parti’den kâmil Saraçoğlu, CHP’den Eyüp Kahveci, MHP’den mevcut Belediye Başkanı Alim Işık ve İyi Parti’den Ahmet Tekdemir’in adaylıkları dışında diğer partilerden ses-soluk yok. Bu süreçte duyarlı okurlarımızdan isteklerimiz olacak. Başta şehrimizin önemli sorunlarının neler olduğunu ve bu sorunların kimin çözeceğini yazmanızı ve benimde bu kadim şehir söyleyecek sözüm var diyen okurlarıma köşemin açık olduğunu belirtiyorum ve bekliyorum.  Seçimlerinler kavgasız nizasız geçmesi temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *