GENÇLER ARTIK KÜTAHYA’YI TERK ETMİYOR

172

2019 yılında göreve geldiklerinde genç iller sıralamasında Kütahya’nın son sıralarda yer aldığını söyleyen Alim ışık, yapılan projelerle gençlere cazip gelen bir şehir imajı yarattıklarını belirterek “Gençlerin artık Kütahya’mızı terk etmeyi bırakıp, şehirde kalmayı tercih etmelerinin güzel sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz” dedi.

Türkiye’de 81 ili içerisinde Kütahya’nın nüfus itibari ile 38. Sıra yer aldığını dile getiren Kütahya Belediye Başkanı Alim ışık “İşte bu 38. Sırada nüfusa olan katkımız karşılığında 38’in üzerindeki göstergeler çevremizin lehine onurla değerlendirilirken, 38’ci sıranın altında ki gösterdiği her alan sadece yerel anlamda değil il genel yönetiminde de ticarette, sanatta, sanayi de, turizm de ise şehrin eksikleri olduğunun göstergesidir. Onun üzerinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘SON SIRALARDAN 2’İNCİ SIRAYA YERLEŞTİK’

Nüfus dağılımlarına göre genç nüfusta eskiden olduğu gibi bölgenin en yaşlı bilineni iken şimdi genç nüfusunun arttığını vurgulayan Başkan Işık ikamet kart projesiyle güzel bir ivme yakaladıklarını belirtti. Bir şehrin gençleşmesinin çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Işık  “İkamet kart projemizin üniversite öğrencilerimizin verdiği desteğin dışında, şehrimizin gençlerin de artık şehri terk etmeyi bırakıp, şehirde kalmayı tercih etmeleri sonucunda güzel sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Bölgenin en genç ilinin yüzde 15’lik bir oran ile Afyonkarahisar olduğunu dile getiren Başkan Işık  “Yüzde 15 üzerinde olması ile bir genç nüfusu oranıyla şuan da bölgenin en gençleri arasında. Arkasından Kütahya ikinci sırada geliyor. Ege Bölgesinde 8 il olduğunu düşünürsek; 2019 yılında biz sekizinciydik. Sonuncu sıradaydık. Şimdi ise ikinci sıradayız.  Bu önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.

‘SANAYİ İLİNE DÖNÜŞÜMÜ BEREBAR İZLEYECEĞİZ’

Bu veriler ışığında sürdürülebilir genç nüfus oranının artması ve bu artışın korunmaya devam etmesiyle Kütahya adına yaşanan gelişmeleri aktaran Başkan ışık “Genç nüfusumuz sabit kalmaya ve artmaya başladığında şehrimize sanayici, yatırımcı akımı da başladı. Onların talebi üzerine biz mevcut sanayi alanlarını ve imar alanlarını genişletme büyütme durumunda kaldık. İnşallah bundan sonra artık gençleşme oranımız sürdürebilir hale gelecek ve gençlerimizin şehrimizde kaldığı, Kütahya’mızın bölgenin önemli illerinden önemli sanayilerinden birine dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *