SIR PERDESİ HALA ARALANMADI

138

Arabasına yerleştirilen bombalı saldırıyla genç yaşta hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu rahmetle andığını belirten ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, üzerinden 30 yıl geçen suikastın hala aydınlatılmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı Türkiye’nin cesur kalemlerinden Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde basın açıklaması düzenledi.

DÜRÜSTLÜĞÜ GENÇ KUŞAKLARA ÖRNEK OLDU

Türkiye’nin yakın tarihinde damga vurmuş, Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önünde arabasına yerleştirilen bombalı saldırıyla genç yaşta hayatını kaybettiğini ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler hep hedef alındı. Yaşamları karartıldı.  Doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu” dedi. 50 yıllık yaşamına onlarca araştırma, eser ve ödül sığdırdı. Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Mumcu’nun bombalı suikastla hayatını kaybetmesinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen ölümünün ardındaki sır perdesinin hala aralanamadığına dikkat çeken Yenikaya, toplumun her kesimince sevilen ve sayılan bir kişi olan Mumcu’nun Türkiye’nin karanlık bir dönemini aydınlattığına ve bu uğurda katledildiğine değindi.

ONLARI UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

Mumcu’nun hırsızların, yolsuzluk yapanların, görevini kötüye kullananların, mafya, siyaset, devlet üçgeni oluşturanların korkulu rüyası olduğunu dile getiren Yenikaya, şu ifadeleri kullandı: “Ben Atatürkçüyüm…. Ben, Cumhuriyetçiyim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucusuyum…Ben, terörün karşısındayım… Ben, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım, Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.’ Sözleri kulaklarımızda çınlamakta…. Karanlık güçler tarafından katledilen,  Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken katledilen Ali Gaffar Okkan’ı Unutmak mümkün mü? Bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum, Işıklar içinde uyusunlar. Yıldızlar yoldaşları olsun.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *