OSB İÇİN YOL ACİL İHTİYAÇ

192

Her gün 12 bin civarında araç giriş çıkışı olduğunu Kütahya OSB için alternatif yol oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, endüstriyel ürünler taşıyan kamyonların mahalle içinden geçmesinin tehlikeli olduğuna de değindi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, OSB’nin kullanımı için alternatif bir yol oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Kütahya OSB’ye her gün 12 bin civarında araç giriş çıkışı olduğunu açıklayan Tolga Eskioğlu, “Günde sadece 4 bin 500 kamyonun girdiği bir bölge burası; ayrıca bin 500 civarında da küçük araç giriyor.” Dedi.

MAHALLEDEN GEÇMELERİ TEHLİKELİ

OSB’ye ulaşım için bir mahalle arasından geçildiğine değinen Eskioğlu, “Bu çok sıkıntılı bir şey. Çünkü buraya gelen pek çok kamyon içinde endüstriyel ürünler taşınıyor. Bu bölgedeki üretimde bunları hammaddesi edinmiş çok sayıda firmamız var. Doğal olarak bunların mahalleden geçmesin zaten büyük bir sakınca.” Şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

OSB olarak en başında beri bir alternatif yol oluşturulması gerektiğini söylediklerini belirten Eskioğlu,  projelerde OSB’den giden Ağaçköy’e uzanan Tüvtürk’e çıkan bir yol göründüğünü ifade etti. Eskioğlu, bu yolun bir an önce faaliyete geçmesinin çok önem arz ettiğini vurguladı.

Zafertepe Kavşağından Zafertepe Mahallesi ile birlikte en çok Zafer OSB’nin faydalandığına değinen Eskioğlu, resmi makamlarla konuşmalarının hep battı çıktı şeklinde olduğuna değindi. “Bu bölgeden çıkıldığında Zafertepe’den Eskişehir istikametinde trafiğe karışmak kolay olabilir ama karşıya geçmek çok zor.” şeklinde konuşan Eskioğlu, battı çıktılarda trafik durmadan ilerlerken bu durumda ana alterlerin durduğuna değindi. Eskioğlu, ilerleyen zamanlarda yapılacak düzenlemelerle yoğunluğun önüne geçilebileceğini temenni ederek OSB olarak düşen ne olursa yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *