SOMUT ADIMLAR HEMEN ATILMALI

159

Türkiye’nin hem Filistin’de yaşananı zulme son vermek hem de kendi milli menfaatleri için somut adımlar atması gerektiğine değinen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, Kürecik Radar Üssü’nün ve İncirlik Hava Üssü’nün kapatılması, İsrail ile ticaretin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

‘FİLİSTİN HASSAS NOKTAMIZ’

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, İsrail’in Filistin’de aylardır yaşattığı zulme dikkat çekerek somut adımların bir an önce atılması çağrısında bulundu. Yeniden Refah Partisi olarak Gazze ve Filistin’in hassas noktaları olduğunu ifade eden Gezgin, sürekli somut adımlar atılmasından bahsettiklerini belirtti. Yaşanan zulmün geldiği boyutlara dikkat çeken Gezgin, Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’ın bu konuda büyük bir hassasiyet taşıdığını vurguladı.  

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’ın atılması gereken adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde de aktardığına değinen Gezgin, somut adımlar anlamında da net maddeleri ortaya koyduklarını belirtti. İsrail büyükelçisinin gönderilmesi ve ilişkilerin dondurulması gerektiğine dikkat çeken Gezgin, Kürecik Radar Üssü ve İncirlik Hava Üssü’nün kapatılmasını talep etti.

‘İKİ ÜS DE KAPATILMALI’

Kürecik radar üssünün atılan füzeleri saniyesinde keşfedebildiği için İsrail’in daha hızlı tedbir alabilmesini sağladığına değinen Gezgin, “İsrail’in merkezinde olan radarlar bunları daha geç algılıyor. O anlamda İsrail’in korunması için Kürecik radar üssü çok etken. Dolayısıyla kapatılmasını istiyoruz.” Dedi.

Amerika’nın kontrolünde olan İncirlik Hava Üssü’nün de kapatılması gerektiğine dikkat çeken Gezgin, “Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması İsrail’in gözünü kör etmiş, İncirlik Hava Üssü elini ayağını kırmıs olacak. Dolayısıyla somut bir adım olarak bunların yapılması gerekiyor. Biz kalkıp da savaş açalım demiyoruz. Sonuçta biz de dünya siyasetini iyi bilen insanlarız. Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın her zaman da söylediği bir şey vardır. “İsrail güçten anlar” diye biz bunları yaparak; esasında gücümüzü göstermiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

TİCARET ASKIYA ALINMALI

İsrail ile yapılan ticaretin askıya alınması gerektiğine değinen Osman Gezgin, “Biz bunu hep söylüyoruz.  Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında İsrail’in büyük bir payı var. 10 milyar dolara yakın bir toplam ihracat hacmine ulaşıldı. Bu ihraç edilen ürünler arasında her şey var. Demek ki siz İsrail’in devamlılığını ve hayatını yürütmesini sağlayıcı bir ticaret yapıyorsunuz. Bizim onlardan başka ticaret yapabileceğimiz yer yok mu? Daha önce de sürekli bahsettik D8 ülkeleri var. Malezya gibi Nijerya gibi D8 ülkeleri ile ihracat rakamlarımızı artırmıyoruz da son 20 yıldır sistemli bir şekilde İsrail ile olan ticaretimizi artırıyoruz? Nijerya, Malezya, Mısır gibi Müslüman nüfusun olduğu ülkelerin ihtiyaçları yok mu? Otomotive de, savunma sanayiye de, gıdaya da ihtiyaç var. İsrail ile yapılan ihracat çok rahat bu ülkelerle de yapılabilir. D8 diye bahsettiğimiz ülkelerde 1,1 milyar Müslüman nüfus var. 1.1 milyarlık nüfusla yapılan ticareti bir kenara koyun bir de İsrail ile olan ticarete bakın.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN KENDİ MENFAATİNE

İsrail Adım adım Arz-ı Mev’ud topraklarına dair amacına ulaştığına dikkat çeken Gezgin, “Bu topraklar anlamında Türkiye’deki iller de işin içine giriyor. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay gibi Türkiye’den birçok il Arz-ı Mev’ud toprakları içerisinde. Dolayıyla Gazze’den sonraki adım Türkiye olacak. Bu somut adımlar atılmadıkça İsrail’in bu amaca adımı atması kolaylaştırılıyor aslında. Türkiye’nin geleceği ve Türkiye’nin ileriki günlerdeki savunmasıyla alakalı bir tehdit ve tehlike olduğu için de tüm bunların yapılması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Gezgin, olaya ticari de bakılsa Türkiye’nin milli manevi menfaatleri anlamında da bakılsa İsrail ile yapılan ticaretin bir an önce askıya alınması, üslerin kapatılması ve somut adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı. 

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *