‘İLÇELERE MYO AÇMAYA KARŞIYIM’

177

İlçelerde meslek yüksekokulu açılmasına karşı olduğunu belirten Kütahya Valisi Musa Işın, “Üniversite evrensel değerlerin verildiği bir yerdir. Maalesef bu konu eğitim bağlamından çıkarılıp esnaflar burada para kazansın gözüyle değerlendiriliyor.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Valisi Musa Işın, ilçelerde meslek yüksekokulları kurulurken üzerine daha çok düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘DOĞRU KAMU YARARI İÇİN DOĞRU OLANDIR’

Meslek yüksekokulları konusunda genel kanının aksine düşündüğünü ifade eden Vali Işın,  “İlçelerde meslek yüksekokulu açılmasıyla ilgili benim fikrim, mevcut fikirlerden tam ters istikamette.” Dedi.  Doğruyu takip etmek isteyen birisi olduğunu ifade eden Vali Işın, “Ben şunu yapalım bunu yapalım halk bizi alkışlasın noktasında değilim. Doğru, kamu yararı için doğru olandır. Bir konu hakkında araştırma yapılıp kamu yararı olup olmadığına bakılmalı.”ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİ GELİŞSİN GÖZÜYLE BAKILIYOR’

İlçelerde meslek yüksekokulu açılmasına karşı olduğunu belirten Vali Işın, “Bunun çok teferruatlı nedenlerini sayabilirim. Ama maalesef bu konu eğitim bağlamından çıkarılıp; tamamen esnaflar burada para kazansın, buranın ekonomisi biraz gelişsin gözüyle değerlendiriliyor.” İfadelerini kullandı. İki noktaya aynı gözle bakıldığına değinen Işın, “Biri askeri birlik kurulsun, ekonomi kalkınsın. İkincisi yüksekokul yapalım ekonomi kalkınsın. Bizim bir ilçemizin nüfusu 5 bin, 750 öğrencisi var.” dedi. Meslek yüksekokullarında kimi öğrencinin sürekli orada kaldığını kimi öğrencinin farklı bir ilçeden gidip geldiğini ve bir düzensizlik yaşandığını ifade eden Işın, üniversitenin evrensel değerlerin verildiği bir yer olduğunu vurguladı.

‘FAYDASI DÜŞÜNÜLMÜYOR’

Merkezdeki öğrencilerin bile şehre dair farklı talepleri olduğuna değinen Vali Işın , “Biz insanlarımızı daha çok şehirleşme, kentleşme modernleşme noktasında yürütmeye çalışırken; öğrencileri tekrar köylere sokuyoruz. Bu hiç tartışılmadan isteniyor ve “hay hay yapalım” deniyor. Çocuklarımıza yazık ediyoruz, büyük bir emek öretiyoruz. Kamu harcamaları yapıyoruz. Ama faydası düşünülmüyor. “ dedi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *