YEDAM ATÖLYE SERGİ AÇIYOR

307

Kütahya YEDAM, 2-3 Şubat tarihlerinde Sera Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek Atölye Sergisinde renklerini yeniden kazanan danışanların emekleriyle ortaya çıkan eserleri sergileyecek.

Tütün, alkol, madde, teknoloji, kumar bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Kütahya Sera Alışveriş Merkezi’nde Atölye Sergisi açıyor.

TEMİZ BİR YAŞAMA BÜYÜK DESTEK

Bağımlı ya da bağımlılık yapan madde kullanan kişilerin ihtiyaçlarını belirleyerek psikolojik ve sosyal destek ile hayata tekrar kazandırılması konusunda destek vermeyi, tütün-alkol-madde-teknoloji-kumar bağımlısı veya tütün-alkol-madde-teknoloji-kumar kullanımını sorun olarak gören kişilerin kurtulmalarına ve uzman desteği ile temiz bir yaşam sürmelerini desteklemeyi amaçlayan YEDAM, Bağımlılık konusunda ücretsiz ve ayaktan danışmanlık hizmeti veriyor. Tütün-alkol-madde- internet kullanan, kumar bağımlılığı olan kişinin bağımlılık düzeyini saptayan YEDAM; tütün-alkol-madde kullanımını, kumar oynama davranışını bırakması konusunda kişiye yardımcı oluyor ve tekrar tütün-alkol-madde kullanmaya, kumar oynamamaya başlamamak için yöntemler öğretiyor.

SOSYAL UYUM İÇİN ATÖLYELER DÜZENLENİYOR

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde bulunan YEDAM Atölye, YEDAM kapsamında hizmet alan riski yüksek grupların, psikososyal düzeyde belirli bir erişime ulaşabilmesi için sosyal uyum ve iş becerilerinin geliştirilmesi amaçlıyor. Kurulan atölyedeki kursların branşları; danışanların kültürü, yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda belirleniyor ve tekrar kullanmayı önleme ve iyileşme grup çalışmaları düzenlenmesi ve atölye çalışma alanlarının oluşturulması ile sosyal hayata katılımları artırılıyor. Bu doğrultuda resim atölyeleri, el sanatları atölyeleri, mutfak atölyeleri, spor atölyeleri, grafik tasarım atölyeleri ve bitki atölyeleri düzenleniyor.

TEKRARLAMA İHTİMALİNİ AZALTMASI HEDEFLENİYOR

Danışanın boş zamanlarını zevklerine uygun etkinliklerle değerlendirmelerini ve riskli ortamlardan uzak durmalarını sağlayarak, danışanın ruhsal sorunlarını azaltmayı ve kişisel özelliklerini geliştirerek, tekrar madde kullanma ihtimallerini azaltması hedefleniyor. Danışanın sosyal ve yaşamsal becerilerini geliştirip, topluma uyum sağlamasına yardım etmeyi hedefleyen YEDAM bu atölyelerin bir yenisini de 02.02.2024-03.02.2024 tarihlerinde Kütahya Sera Alışveriş Merkezi’nde düzenleyecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *