‘HALKIN GÖNLÜNÜ ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

265

Kütahyalı seçmenin ince eleyip sık dokuduğuna ve akıllı tercihler yaptığını belirten AK Parti Kütahya Belediye Başkanı adayı Kamil Saraçoğlu, 2019 seçimlerinde İl Genel Meclisi oylarında yüzde 45 oy Belediye Başkanlığında ise yüzde 32 oy aldıklarını hatırlatarak “Biz geçmişte bunun dersini çok iyi aldık. Kendimizi anlatacağız. Halkın gönlünü almaya çalışacağız” dedi.

Seçimlere kısa bir zaman kala saha çalışmalarına aralıksız devam eden Adalet ve kalkınma Partisi Kütahya Belediye Başkanı adayı Kamil Saraçoğlu basın mensuplarıyla bir araya plan, proje ve vaatlerini anlattı.

‘KİMSEYLE MÜNAKAŞA ETMEYECEĞİZ’

Şehrin problemlerini ve vatandaşların taleplerini not almaya devam ettiğini dile getiren Saraçoğlu, proje ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. 22-23 Şubat’ta ‘Proje Tanıtım Lansmanı’ yapacaklarını duyuran Saraçoğlu “Bu seçimin huzur içinde geçmesi için noktasında Ak Parti olarak üzerimize düşün ne varsa onu yapacağız. Hiç kimseyle münakaşa etmeden, kimseyle karşılıklı laflar söylemeden kendi çalışmalarımızı ortaya koymaya gayret göstereceğiz” dedi.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI

PROJELERİNİ TAMAMLAYAMADI

Projelerini vatandaşla bir araya gelerek açıkladığını yakında da tüm kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Saraçoğlu, vatandaşın yararına olan yarıda kalmış projeleri de belediyeye devraldıklarını yapacaklarının sözünü verdi. Mevcut Belediye Başkanı Alim Işık’ın geçmiş seçim dönemine ait geçmiş bir broşürü gördüğünü kaydeden Işık “Projelere baktım. Büyük bir kısmımın yapılmadığını görüyorum. Bırak inşaatını, yer teslimini proje bazında bile ortada olmadığını görüyoruz. Ama biz Kütahya’ya faydalı, insan odaklı, insanı merkeze alan, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği projelerle karşınızda olacağız. Halkımızla buluşacağız. Bir arada olacağız hep. Onların isteklerini projelerini alacağız. Katılımcı belediyecilik noktasında, ekip çalışmasına önem vererek devam edeceğiz. 2’inci Dönemimizde de Kütahya halkına öncelik vererek ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ’

Vatandaşla buluşmalarında emeklilerin çok dertli olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, belediyenin elinde olan her imkânı emekliler için kullanacağının taahhüdünü vererek “Emekli maaşlarını iyileştirme konusu hükümetimizin görevi. Bizde bir iktidar partisi olarak sahaya çıktığımızda bunu hissediyoruz. Öncelikle bu sorunun bakanlık tarafından çözülmesi gerekiyor. Böyle bir sıkıntının yukarıda da hissedildiğini biliyorum. Biz Kütahya’da seçildiğimiz anda bunu yukarıya güçlü bir şekilde ileteceğiz. Kütahya’da ise emeklilerimizin yanında olacağız. Otobüsler olsun, sularla ilgili ya da bambaşka bir başlıkta emeklilerimizin mutlu olacağı şeyleri yapacağız” şeklinde konuştu.

‘GEÇMİŞTEN DERSİMİZİ ÇOK İYİ ALDIK’

Kütahya Belediye Başkanlığı aday olan rakiplerinin de kendileri doğrulusunda iddialı olabileceklerini ancak Ak Parti olarak da iddialı olduklarını vurgulayan Saraçoğlu “Bunun kararını halkımız verecek. Kimse kimsenin kaşına gözüne bakara oy vermiyor. Verilen sözlere, projelere, sahada davranış biçimlerine, geçmiş başarılarına bakarak oy veriyor. İnsanlarımız artık her şeyi yakınan takip ediyor, her şeyi görüyor. Kimi inandırıcı buluyorlarsa sandıkta onu tercih ediyorlar” ifadelerine yer verdi. Kütahyalı seçmenin iyi irdelediğini gözlemlediklerinin altını çizen Saraçoğlu “Biz Ak Parti olarak geçmişte bunun dersini çok iyi aldık. 2019 seçimlerinde İl Genel Meclisi oylarında yüzde 45 oy aldık. Belediye Başkanlığında yüzde 32 oy aldık. Kütahyalı çok akıllı bir şekilde tercihini kullanıyor. Ve biz bu süre zarfında 56 gün boyunca biz kendimizi anlatacağız. Halkın gönlünü almaya ‘bu işi biz yaparız’ demeye çalışırız.  2019’da seçimlerinde belediyeyi çok farklı kadrolarla doldurduğunu farklı çalışmalar yaptığını da milletimizin unutmamasını istiyoruz” diye konuştu.

‘KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ’

Belediyede çalışan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını dile getiren Saraçoğlu, belediyede çalışlarının bir ve geçindiklerinin altını çizerek “Belediye çalışan arkadaşlarımızda Kütahya’da yaşıyorlar. Onlar bizim hemşerimiz. Bizim asla bir öngörümüz yok. Onlar aynen çalışmaya devam edecekler. Belediye ziyaretimizde de hepsine aynı şeyi söyledik. Herkes işini yaptığı sürece kimsenin ekmeğiyle oynamaya teveccüh edecek bir yapıya sahip değiliz” dedi. Geçmiş dönemde belediye çalışanlarıyla ilgili ‘çalışan sayısını artırdı, kadro ver’ iddialarına yanıt veren Saraçoğlu “Biz yeni belediye binası açtık. Yeni birimler oluşturduk. Belediye personelimizi memurlar dâhil işçiler dâhil bin 370 kişiyle belediyeyi devrettik. Biz bu kişilerle Kütahya halkına hizmet ettik. Şu an belediyede 2 bin 300 den fazla çalışan var. Kadronun nereden nereye geldiğini görün. Ben sizlerin takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.  Sorunsuz ve huzur ortamında bir seçim süreci için Ak Parti olarak titiz bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Saraçoğlu şu ifadeleri kullandı; “Seçim sürecinin bayram havasında geçmesi en büyük temennimiz. Siyasi partilerinde bayramı seçimler. Asıl bayramı Rabbim bizlere 31 Mart gecesi nasip etsin.”

UÇUK KAÇIK DEĞİL, GERÇEK PROJELER VAAT EDİYORUZ

Yapmak istedikleri projeleri belirlerken özellikle ayağı yere basan bütçeye uygun, Kütahya’ya uygulanabilir projeler olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Saraoğlu “Kütahyalı hemşerilerimizin faydalanabileceği, insan odaklı projeleri hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Yoksa uçuk kaçık projeleri söylemeyi çok rahat yapabiliriz, sözler verebiliriz. Ama 5 yıl çok uzun bir zaman değil. Kısa bir zaman. Ve bu kısa zamanda geçtiği zamanda vatandaşımıza söz verdiğimiz projeleri yerine getiremediğimiz an da mahcup durumda onların karşısına geçmek istemeyiz. Geçmişte 43 büyük projelerimizi vardı. 5 yılın sonunda 43 projenin tamamını ilave projelerle beraber halkımızın güvenini almaya dönük çalışmaları gerçekleştirdik. 5 yıl geçmesine rağmen insanların bizi unutmaması bizi tekrar aday gösterme noktasında destekleri, gönül bağının bitmemiş olmaması, geçmişte bizim söz verdiğimiz projelerin yerine getirilmiş olması ve insan odaklı çalışmamız en büyük etki diye düşünüyorum. Biz yine bu şekilde projelerimizi hayata geçireceğiz. Belki hatalarımız eksiklerimiz oldu, şu projeyi de hayata geçirebilirdik belki inşallah onları da bitireceğiz” ifadeleri kullandı.

‘TUĞLANIN ÜZERİNE TUĞLA KOYACAĞIZ’

Belediyelerde her 5 yılda bir başkan değiştiğinde önceki başkanın projelerinin rafa kaldırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Saraçoğlu “Yeni başkan geldiğinde, giden başkanın yerine, başkan kendi projelerini ortaya koyar. Yerimizde sayma gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bazı şehirlere bakıyoruz. Çok ilerlediğini çok konumlara geldiğini düşünüyoruz. O şehirlere baktığımızda zamanda oradaki seçilmiş başkanın en az 3-4 dönem devam ettiğini görüyoruz. Bir devamlılık var. İnşallah bundan sonra bizim de sürekliliğin olmasını diliyorum. Bu desteği istiyoruz. Biz de şu an mevcut başkanımızın yarım kalan projeleri varsa halkın yararına olan projelerde biz devam ettireceğiz. Tuğlanın üzerine tuğla koyacağız.  Ve ödenen bütçenin Kütahya halkının bütçesi olduğunu düşünerek yapıyoruz. Yapacağız. Asla o projeleri geri plana atıp da yeni projelere başlamadık” şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’YI AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPACAĞIZ’

Kütahya’nın en büyük sıkıntılarından bir tanesinin içine kapanıklık olduğuna vurgu yapan Saraçoğlu “Turizm açısından gelişmişlik açısında önemli bir sorun bu. Biz geçmişte bunu bir nebze de olsun başardığımızı düşünüyorum. Ama yeter ki olamadığını görüyoruz. Özellikle bizin UNESCO konusunda da bizim çok önemli çalışmamız oldu. 2 buçuk yılık bir çalışma neticesinde UNESCO’nun yaratıcı şehirler ağına girdik. Bu çok önemli. Hem sanatçılarımız hem de şehrin tanıtılması açısından. Türkiye’de tek il biziz. Gastronomi konusunda birkaç il girdi. Ama ben bunun yeterince Kütahya’da tanıtılmadığını düşünüyorum. Biz onu biraz daha hızlandıracağız. Kütahya kadim bir şehir. Kütahya’nın Avrupa kültür başkenti olma noktasında adımlarımızı atacağız. Kütahya’nın önemli bir tanıtımı olacak. Turizmi buraya çekebilecek bir altyapıyı oluşturacağız” şeklinde konuştu.

‘PROJE SENİ BEKLİYOR BAŞKANIM’ DEDİLER

Kendilerinin belediyeyi devretmeden önce de Kanal Projelerinin olduğunu hatırlatan Saraçoğlu “Kanal projemiz bizim dönemimizde hemen ortaya çıkan, 6 ay da bitebilecek projelerden değildi. Biz DSİ ile bir araya geldiğimizde şehzadeler parkı ile göller bölgesinde 2 buçuk km uzunluğunda 30 metre genişliğinde kanal projemizi oluşturmuştuk. DSİ tarafından bu proje çizildi. 2 senelik bir emeğin ürünü. Bunun tüm finansmanını bakanlık karşılama sözü vermişti. 2018’in ortasında biz ihalesini yaptık. 35 milyona ihale edildi o dönem. Biz yeni başkana bunu söyledik.  ‘Bu projenin her şeyi bitti ihale yapıldı. Sadece şu işi takip ederseniz, belediyenin bütçesinden 5 kuruş harcamadan bu kanalı hayata geçirebilirsiniz’ dedik. Keşke devam edilseydi. Şehrimiz yağış alan bir bölge. Sellerle karşılaşabiliyoruz. Sultanbağı’nın hemen üzerinde su kapanı dediğimiz bir proje vardı. Bizim dönemimizde başlatmıştık. Onu da DSİ yapıyordu. Bu proje ne oldu dedim ‘aynen duruyor başkanım. Seni bekliyor’ dediler. Hala proje orada öylece duruyor. 10 yıl geçti. Su kapanını baraj gibi düşünün. Çok yağmur yağdığında önüne bir set çekiliyor. Orada su toplanıyor. Kontrollü bir şekilde Sultanbağı’ndan Ulucami’den aşağıya doğru gidiyor. Bana DSİ ‘maalesef başkanım o dönemde şu çıktı. Kamulaştırmayı artık biz yapmayalım, belediye yapsın dedik. Onlarda bizim paramız yok yapmazsanız yapmayın söylemiyle karşılaştık. Bu projede rafa kalktı’ dediler. Biz de geldiğimizde yarım kalan projeyi hayata geçireceğiz. Mevcut kanal Kütahya projesi hangi aşamada bilmiyorum. Mevcut yönetim onu belli bir aşamaya getirdiyse onu iptal etmek söz konusu değil. O projeyi de biz devam ettiririz” ifadelerini kullandı.

BİZ HİÇ KİMSEYE TEPEDEN BAKMADIK

Son 5 yılda da vatandaştan hiç kopmadığını dile getiren Saraçoğlu “Kütahya’nın her yerinde de geçmişte oluşan bağın kopmadığını görüyorum. O bağ devam etti. Buna da şükrediyorum. İyisiyle kötüsüyle kırdığımız insanlar olabilir, işini göremediğimiz insanla olabilir. Ama biz hiç kimseye tepeden bakmadık. Hep hemşerimiz kardeşimiz dostumuz diye baktık. Başkanlık bittikten sonra baktık. Bizim dostlarımız çoğalmış. İyi bir karşılama görüyorum. Biz iktidar partisiyiz. Bizlere herkes sorularını soruyorlar. Sıkıntı yaşadıklarını bizlere iletiyorlar. Bana vatandaş ‘biz emekliler olarak gerçekten sıkıntıya düştük ama siz başkan olunca biz tekrar buradayız’ diyorlar” dedi.

‘BİZİM ÇEVRE YOLUNA İHTİYACIMIZ VAR’

Kütahya’da herkesin gündeminin trafik otopark sıkıntısı ve ulaşım olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu “Biz bu konuyla ilgili bilimsel bir çalışma yapacağı. DPÜ Rektörümüzle görüştük. Trafikle ilgili hoclarımız var. Ama sahayı bizde biliyoruz. Bu konuda bir çalışmamız olacak. Belki yolların bazılarını tek yönlü yapacağız. Ulaşımın en büyük problemlerinden biri sadece şehir içi değil, bizim çevre yoluna ihtiyacımız var. Çevre yolu problemini çözmeden bu trafik sıkışıklığını biz ortadan kaldıramayız. Çevre yoluyla ilgili yine biz kendi dönemimizde çalışma yaptık. Şu an çevre yolu olarak görülen hat karayollarınındı. Benden önceki başkanla bir protokol yapıyorlar. Kâğıt üzerinde yolu belediyeye devrediyorlar. Bunu da bir çevre yolu varsa ikincisine izin verilmediği için. Böyle bir çözüm bulmuşlar. Yol bizde görünüyor. Bununla ilgili biz değişiklik yaptık. Hayvan barınağının arka yolundan afyon yoluna bağlanacak 36 km’lik çevre yolunun tüm kamulaştırmasını da belediye üstlenmiş o dönemde. Belediyenin bütçesi sınırlı. Biz de o dönemde 18 uygulamasıyla bu işi çözüyorduk bir kısmını da çözdük. Bu şekilde Zafertepe kavşağında da bir rahatlama gerçekleştiririz. Bugüne kadar kamulaştırmanın bitmesi gerekiyordu. Ama ‘ben çevre yoluna karşıyım’ diye talihsiz bir açıklama oldu. Çevre yoluna oluşturacağım sistemle esnafında yüzünü güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘OTOPARK YAPIMI İÇİN TEŞVİK VERECEĞİZ’

Trafiğin en büyük sıkıntılarından birisinin otoparkın olmaması olduğuna vurgu yapan Saraçoğlu “Merkezde biz eskiden belediyenin altına bir otopark yaptık. Şu an vazonun altına bir planlamamız vardı, eski valilik binasıyla beraber. Buraya 900-bin araçlık bir otopark yapılabiliyordu. Fakat ne hikmetse oraya yine bir otopark olmadı. Üstüne bir beton attık kapattık. Ben ona alternatif olarak yeni yerleri ya da arsası olan mülkü olan kişilerin otopark yapmasını teşvik edebiliriz. Bu da bir ticarettir. Belediyeye geldiğimiz anda otopark yapmak isteyene belediyede ne masraf varsa onları almamayı planlıyorum. Teşvik etme açısından bu gerekli. Stadyumun TOKİ’ye gitme projesi var. Biz orayı altını otopark, üstünü gezi alanı yaparak Kütahya halkının ortaklaşa kullanacağı bir park haline getireceğiz” diye konuştu.

‘AMACIMIZ DEĞERLERE SAYGI

DUYAN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM’

Kentsel dönüşümün kendi döneminde başladığını ifade eden Saraçoğlu “Vefa sonrasında Osmangazi vefa gibi mahallere öncelik vermiştik. Toplam projenin durumu 8 bin 500 konuttu. Yaklaşık 4 bin 400 konut hak sahibine verilecek. Diğerleri satılacaktı. Dönüşüm böyle sağlanacaktı. Vatandaşın cebinden hiç katkı payı vermeden biz projeyi başlatmıştık. Biz o dönem kendi yerinde kalmak isteyenlere de hak tanıdık. 1453’e gitmek isteyenlerde gidecekti. Ama biz cazip hale getirdik. 80 metrekare yere 1453’te 110 metrekare verelim dedik. Kendi yerinde kalacaksa yer dar imkânlar kısıtlı dedik. Geldiğimiz noktada yüzde 70’inin buna razı olduğunu gördük. Halkın yararını gözeten, değerlerine saygı duyan bir kentsel dönüşüm çalışması yürüteceğiz” ifadelerine yer verdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *